Sjokolademousse

(262)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Prøv denne oppskriften på en enkel og luftig sjokolademousse, og du blir ikke skuffet. Rett og slett uimotståelig.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gramkokesjokolade
4 stkegg
3 desiliterTINE Kremfløte
1 teskjevaniljesukker

Slik gjør du det

  1. Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.

    Tips:

    Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

  2. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.

    Tips:

    Smak eventuelt til kremen med litt kaffelikør for de voksne.  

  3. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering.

Tips:

Husk at sjokolademousse må stå minst 1 time i kjøleskapet før servering. Lag dem gjerne dagen før servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften