Oppskrift valnøttscones

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Valnøttscones

Få ting kan måle seg med varme, nybakte scones til helgefrokosten. Her får du oppskriften på en grov og saftig variant med valnøtter og yoghurt naturell. Disse passer perfekt sammen med noen skiver ost, som Norvegia Fyldig eller Jarlsberg, eller brunost med syltetøy. Av denne porsjonen blir det 8 scones.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Tørkede tranebær eller rosiner gjør seg også godt i scones #2: Hvis du ønsker enda grovere scones, kan du øke mengden sammalt hvete, grov og gå tilsvarende ned på mengden hvetemel.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 250 °C. Til denne oppskriften på hjemmelagde scones får du 8 stk.

  2. Bland mel, bakepulver, valnøttkjerner og salt. Skjær smøret i biter og smuldre det i det tørre.

  3. Rør sammen yoghurt og honning og bland det i det tørre, til en jevn deig. Del deigen i to deler som formes til runde emner på ovnsbrettet.

  4. Klem hvert emne litt flatt ut. Bruk skarp kniv og skjær hvert emne i 4 deler. Ikke ta dem fra hverandre. Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter.

  5. Avkjøl scones over rist, del dem fra hverandre og server med brunost, Jarlsberg eller syltetøy på.