Valnøttscones
5

Valnøttscones

(47)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Få ting kan måle seg med varme, nybakte scones til helgefrokosten. Her får du oppskriften på en grov og saftig variant med valnøtter og yoghurt naturell. Disse passer perfekt sammen med noen skiver ost, som Norvegia Fyldig eller Jarlsberg, eller brunost med syltetøy. Av denne porsjonen blir det 8 scones.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 desiliterhvetemel
1 desilitersammalt hvete, grov
2 teskjebakepulver
1 ½ desiliterhakkede valnøtter
½ teskjesalt
50 gramTINE Meierismør
1 ½ desiliterTINE Yoghurt Naturell
1 spiseskjehonning

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 250 °C. Til denne oppskriften på hjemmelagde scones får du 8 stk.
  2. Bland mel, bakepulver, valnøttkjerner og salt. Skjær smøret i biter og smuldre det i det tørre.
  3. Rør sammen yoghurt og honning og bland det i det tørre, til en jevn deig. Del deigen i to deler som formes til runde emner på ovnsbrettet.
  4. Klem hvert emne litt flatt ut. Bruk skarp kniv og skjær hvert emne i 4 deler. Ikke ta dem fra hverandre. Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter.
  5. Avkjøl scones over rist, del dem fra hverandre og server med brunost, Jarlsberg eller syltetøy på.

Tips:

#1: Tørkede tranebær eller rosiner gjør seg også godt i scones

#2: Hvis du ønsker enda grovere scones, kan du øke mengden sammalt hvete, grov og gå tilsvarende ned på mengden hvetemel.

Kommentarer

Produkter i oppskriften