Skumle cupcakes med ostekrem

(51)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Her er oppskriften på skremmende gode cupcakes (muffins) med ostekrem. Perfekt å servere til Halloween eller barnebursdag! Tilsett litt farge til den gode ostekremen og lag f eks oransje ostekrem som ser ut som et gresskar. Eller muffins dekket med spiselige edderkopper laget av lakrissnor og mokkabønner. Slipp fantasien løs! Denne oppskriften gir ca 12 cupcakes

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Lys muffinsdeig

2 stkegg
1 ½ desilitersukker
1 teskjevaniljesukker
100 gramTINE Meierismør
2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 desiliterhvetemel
2 teskjebakepulver
¼ teskjesalt

Ostekremtopping til cupcakes

100 gramTINE Kremgo’® Naturell
75 gramTINE Meierismør
4 desilitermelis (ca)
½ desiliterca Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Eller ostekremtopping med sjokolade

½ begerTINE Kremgo’® Naturell
75 gramTINE Meierismør, romtemperert
4 desilitermelis (ca)
2 spiseskjekakao
4 teskjevarm Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett (ca)

Slik gjør du det

  1. Du trenger muffinsformer. Dersom du har store muffinsformer setter du stekeovnen på 200 °C. Dersom du bruker de små variantene, kan du sette den på 225 °C.
  2. Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis. Rør i smeltet smør blandet med melken og eventuelt sitronskall, hvis du liker det. Bland mel, bakepulver og salt. Bland dette forsiktig inn i eggedosisen, litt etter litt.
  3. Sett muffinsformene på stekeplate eller bruk muffinsplate og fyll i deigen, nesten fulle former. Stek midt i ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter. Avkjøl.
  4. Ostekremtopping

  5. Rør sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett melis. Rør inn melk, litt av gangen, til du får ønsket konsistens. Dersom toppingen blir for tynn, tilsetter du mer melis, og dersom den blir for tynn tilsetter du mer melk. Dersom du vil ha farget ostekrem, deler du bare porsjonen i ulike boller før du tilsetter de fargene du selv ønsker.
  6. Ostekremtopping med sjokolade

  7. Rør sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett melis og kakao og deretter nok varm melk eller vann til du får ønsket konsistens. Dersom toppingen blir for tynn, tilsetter du mer melis, og dersom den blir for tykk tilsetter du mer vann eller melk.
  8. Smør toppingen pent på kakene og dekorer gjerne skummel pynt (se tips). Slipp fantasien løs!

Tips:

#1: For å pynte kakene med edderkoppspinn tegner du ringer med ferdig fargedekor og drar en spiss kniv gjennom fra toppen og ned.

#2: Alle edderkoppspinn trenger ekle edderkopper! Disse lager du på samme måte som til denne ostekaken; med mokkabønner og lakrisslisser. Klipp biter av lakrislissene og varm tuppene et kort øyeblikk og hold dem inntil mokkabønna slik at de klistrer seg sammen.

#3: Hvis du ønsker å lage sjokolademuffins, kan du tilsette 3 ss kakaopulver i røren, evt dele røren i to og tilsette 1-2 ss i den ene halvparten.

Kommentarer

Produkter i oppskriften