Oppskrift på Lun muffins med ost og løk

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Lun muffins med ost og løk

Matmuffins fylt med ost og løk. Perfekt å ha med som matpakke eller på tur. 1 porsjon gir ca. 16 muffins.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Muffinsformer og eventuelt muffinsbrett
TIPS!: Du kan variere innholdet i matmuffinsene med nesten hva som helst. Ta det du har, og liker best.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.

Muffinsdeig:

  1. Smelt smør. Finhakk soltørkede tomater, oliven, rødløk og timian.

  2. Ha smør, soltørkede tomater, oliven, rødløk, timian, mel, bakepulver, salt, egg, vann, yoghurt og ost i en bolle, gjerne en food processor. Hold igjen litt av osten for å strø det på toppen. La maskinen gå til alt er blandet. Fordel deigen i formene.

Fyll:

  1. Finhakk rødløk, soltørkede tomater og oliven. Bland rødløk, soltørkede tomater, oliven, egg, yoghurt, tomatpuré og ost.

  2. Gjør en fordypning i deigen med to store skjeer og legg i fyllet. Det gjør ikke noe at noe av fyllet renner over muffinsdeigen. Stikk gjerne en løkskive, tomatbiter og litt ekstra ost i og oppå hver muffins.

  3. Stek muffinsene i ca. 30 minutter midt i ovnen. Server lune.