Oppskrift på Lun muffins med ost og løk
0

Lun muffins med ost og løk

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Matmuffins fylt med ost og løk. Perfekt å ha med som matpakke eller på tur. 1 porsjon gir ca. 16 muffins.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Muffinsformer og eventuelt muffinsbrett

Ingredienser

Muffinsdeig:

1 desiliterTINE Meierismør
4 stksoltørkede tomater
5 stksorte oliven
5 spiseskjerødløk
spiseskjefrisk timian
6 ½ desiliterhvetemel
3 ½ desilitersammalt hvete, fin
3 teskjebakepulver
1 teskjesalt
1 stkegg
1 ½ desilitervann
2 desiliterTINE Yoghurt Naturell
200 gramrevet Jarlsberg® Original, eller annen revet, vellagret hvitost

Fyll:

½ stkrødløk
4 stksoltørkede tomater
5 stksorte oliven
1 stkegg
2 desiliterTINE Yoghurt Naturell
1 spiseskjetomatpuré
100 gram vellagret eller annen god ost

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.
  2. Muffinsdeig:

  3. Smelt smør. Finhakk soltørkede tomater, oliven, rødløk og timian.
  4. Ha smør, soltørkede tomater, oliven, rødløk, timian, mel, bakepulver, salt, egg, vann, yoghurt og ost i en bolle, gjerne en food processor. Hold igjen litt av osten for å strø det på toppen. La maskinen gå til alt er blandet. Fordel deigen i formene.
  5. Fyll:

  6. Finhakk rødløk, soltørkede tomater og oliven. Bland rødløk, soltørkede tomater, oliven, egg, yoghurt, tomatpuré og ost.
  7. Gjør en fordypning i deigen med to store skjeer og legg i fyllet. Det gjør ikke noe at noe av fyllet renner over muffinsdeigen. Stikk gjerne en løkskive, tomatbiter og litt ekstra ost i og oppå hver muffins.
  8. Stek muffinsene i ca. 30 minutter midt i ovnen. Server lune.

Tips:

Du kan variere innholdet i matmuffinsene med nesten hva som helst. Ta det du har, og liker best.

Kommentarer

Produkter i oppskriften