Glutenfrie fibermuffins
2

Fibermuffins

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Her er oppskrift på grove muffins helt uten gluten. Deigen blir løs og må stekes i muffinsformer. Holder til ca. 10 muffins.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

25 gramgjær
3 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett (lunken)
2 spiseskjeTINE Meierismør
½ desiliterglutenfrie havregryn (evt. fibrexflak eller boghveteflak)
1 spiseskjefiberhusk
1 teskjekarve
½ teskjesalt
4 desiliterglutenfritt mel (ca. 240 gram)

Slik gjør du det

  1. Varm melk til ca. 37 °C i en kjele. Smuldre gjær i en bakebolle og hell på lunken melk. Tilsett smeltet smør. Rør inn havregryn, fiberhusk, karve, salt og mel og la maskinen gå i 8 - 10 minutter.
  2. Fordel deigen i muffinsformer og sett til heving i ca. 20 minutter.
  3. Sett stekeovnen på 200 °C.
  4. Stek muffinsene midt i ovnen i 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Du kan sløyfe karven hvis du ikke liker smaken.

Kommentarer

Produkter i oppskriften