Valmueboller

(219)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Lette og luftige rundstykker som du lager enkelt som bare det. Disse fine rundstykkene passer til det meste, frokost, lunsj, middag og kvelds. Du lager bollene så små eller store du vil, og de er fine å fryse.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

½ pakkegjær (25 gram)
3 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 desilitervann
2 spiseskjeTINE Meierismør (smeltet)
12 desiliterhvetemel
2 teskjesalt
1 stkegg (til pensling)
Littvalmuefrø

Slik gjør du det

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett vann og melk og la det bli fingervarmt. Slå væsken over gjæren og rør til den er oppløst.
  2. Tilsett melet, arbeid kraftig til det blir en deig som slipper bollen. La deigen heve under plast i ca. 30 minutter.

    Tips:

    Som med annen gjærbakst er det lurt å begynne med litt mindre mel enn det står i oppskriften, og heller øke på etter hvert, til deigen får passe konsistens

  3. Strø salt over deigen. Arbeid igjen til deigen blir blank og ta den opp på et melet bakebord. Del deigen i 12 biter. Trill glatte boller og sett dem på bakepapirdekket stekeplate.
  4. Etterhev rundstykkene på et lunt sted i ca. 30 minutter, dekket med plast.
  5. Visp sammen et egg og pensle rundstykkene. Strø over valmuefrø. Stek bollene i ca. 15 minutter på 225 °C, til de har fått gyllen farge. Avkjøl på rist.

Tips:

En porsjon gir deg ca. 12 deilige rundstykker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften