Saftige rundstykker med kesam

(177)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Saftige rundstykker med kesam, som gjør at rundstykkene holder seg saftige lenger og smuldrer mindre. 1 porsjon holder til ca. 20 rundstykker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Stekeplate med bakepapir

Ingredienser

1 pakkegjær
5 desiliterlunkent vann
1 ½ teskjesalt
3 desiliterKesam® Mager
3 desilitersammalt hvete, fin eller grovt
12 desiliterhvetemel

Til pensling:

1 stksammenvispet egg

Dryss:

3 spiseskjesesamfrø

Slik gjør du det

  1. Smuldre gjær i en bakebolle og hell over lunket vann (37°C). Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, kesam og det meste av melet.
  2. Arbeid deigen godt, gjerne i en maskin, til den kjennes smidig og glatt og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.
  3. Ha deigen på bakebordet, elt den og del den i to. Trill pølser som deles i 10 deler hver. Trill rundstykker og sett dem på stekeplaten.
  4. Sett stekeovnen på 220 °C.
  5. La rundstykkene etterheve på et lunt sted under plast i ca 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss over sesamfrø.
  6. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Kommentarer

Produkter i oppskriften