Oppskrift på Saftige rundstykker med kesam

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Saftige rundstykker med kesam

Saftige rundstykker med kesam, som gjør at rundstykkene holder seg saftige lenger og smuldrer mindre. 1 porsjon holder til ca. 20 rundstykker.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Stekeplate med bakepapir

Slik gjør du

  1. Smuldre gjær i en bakebolle og hell over lunket vann (37°C). Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, kesam og det meste av melet.

  2. Arbeid deigen godt, gjerne i en maskin, til den kjennes smidig og glatt og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.

  3. Ha deigen på bakebordet, elt den og del den i to. Trill pølser som deles i 10 deler hver. Trill rundstykker og sett dem på stekeplaten.

  4. Sett stekeovnen på 220 °C.

  5. La rundstykkene etterheve på et lunt sted under plast i ca 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss over sesamfrø.

  6. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.