Oppskrift på Ostefletteloff
5

Ostefletteloff

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ost gir ekstra god smak på brødet og passer til det meste. Sett en nybakt ostefletteloff på bordet neste gang du skal servere pai, ostefat, suppe eller noe annet godt. Den får garantert bein å gå på.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramTINE Meierismør
5 desiliterTinemelk® Skummet fettfri melk
50 gramgjær (1 pakke)
1 teskjesalt
750 gramhvetemel
2 desiliterrevet Norvegia® Ekstra Vellagret - fra ostehjul
1 stkegg (til pensling)
Littfrø og revet ost (til å drysse oppå

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Du trenger 2 smurte brødformer, ca. 1 1/2 liter.
  2. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken, la blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør ut gjæren. ha i salt og rør i mel til deigen slipper bollen og blir glatt og smidig.
  3. La deigen heve på et lunt sted under plast til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  4. Ha deigen på bakebordet og elt inn den revne osten. Elt deigen lett og del den i to. Del hver av delene igjen i tre. Trill til pølser og lag fletter av deigen. Legg dem i brødformene. Hev brødene tildekket på et lunt sted i ca. 20 minutter.
  5. Pensle med sammenvispet egg og dryss eventuelt på litt revet ost og frø (sesam-, valmue- eller gresskar. Stek brødet på rist på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter.
  6. Avkjøl på rist. Brødet egner seg til frysing.

Tips:

Bak osteloffen i god tid på forhånd og frys den ned. Tin loffen og varm den forsiktig i ovnene før servering, så smaker den som nystekt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften