Ku på beite i Valdres

Tinemelk

Tinemelk kommer fra gårder i regionen der du bor. Vår historie handler om melkeproduksjon gjennom generasjoner, lokal tilhørighet og ren, frisk natur. Om kjærlighet til dyra og stolthet til arbeidet. Og om hvordan alle leddene i TINEs verdikjede hver dag spiller sammen for at vi skal kunne levere det som kanskje er verdens fineste melk.

Les mer om noen av våre 9000 små og store gårder på tine.no/gårder

Del dine gode melkeminner med oss

Har du noen gode melkeminner? 

Kanskje du har en god historie som involverer melk, har tatt bilde av en artig melkebart eller har en samling av gamle melkekartonger? Vi er på utkikk etter både nye og gamle melkeminner, både tekst og bilder.

Del dem med oss på Instagram med #tinemelkeminner eller last opp bildet eller historien din her og bli med i trekningen av fine opplevelser hos De Historiske Hotel & Spisesteder.

 

Sølvtina er den høyeste utmerkelsen en melkebonde kan få

Den gir vi med stolthet til bønder som har levert plettfri melk til oss hver dag i 15 år. Med andre ord, hele 5 500 dager på rad. Vi vet at den rene smaken ikke kommer av seg selv. Bak hvert iskalde glass med frisk Tinemelk ligger mange år med målbevisst arbeid. Det krever fagkunnskap, yrkesstolthet og kjærlighet til både dyra og naturen vi spiller på lag med. Hvert år deler vi ut Sølvtina til dyktige melkebønder fra store og små gårder i hele Norge. Vi vil takke disse bøndene for at vi kan starte hver dag med kanskje verdens fineste melk.

Tre glass melk om dagen

Melk bidrar med viktige næringsstoffer som kroppen trenger. Faktisk er det ingen annen drikk som har like mange næringsstoffer fra naturens side. Med tre meieriprodukter om dagen dekkes over 70 % av ditt kalsiumbehov.

I tillegg er melk en god kilde til:

  • protein
  • riboflavin
  • fosfor
  • B12
  • jod