Satser på resirkulert plast for miljøets skyld

TINE går i bresjen for mer miljøvennlig emballasje og erstatter den nye plasten i flere av sine beger med resirkulert plast. Vi bruker noe igjen, og sparer miljøet for hele 150 tonn ny plast.

TINE lanserer nå et nytt beger på rømme og crème fraîche-produkter. Endringene er viktige skritt videre i TINEs arbeid mot miljøvennlig og 100 % fornybar emballasje innen 2025. 

– Folk etterspør mer miljøvennlig emballasje – og det ønsker vi å gi dem. Vi er en av Norges største brukere av emballasje og skal levere bærekraftige løsninger som tar hensyn til klima og miljø i dag og i fremtiden, sier leder for Bærekraft i TINE Bjørn Malm. 

Plast er ikke bare plast 

Det aller beste for miljøet er å bruke noe om igjen. Å produsere gjenvunnet plast gir langt mindre utslipp enn å lage ny plast. I første omgang erstatter vi 50 % med resirkulert plast, rett og slett fordi det ikke finnes nok resirkulert plastmateriale å få tak i. 

– Det reduserer både plastforbruket og klimautslippene våre. Vi sparer 150 tonn ny plast hvert eneste år når vi endrer emballasjen på våre rømme- og crème fraîche-produkter, fortsetter bærekraftssjefen som lover at målet er å øke fra 50 til 100 % resirkulert plast i fremtiden. 

Det er Lettrømme 17%, Crème Fraîche 35% og Seterrømme 35% som er først ut, men etter hvert vil alle produktene i porteføljen gå over til 50% resirkulert plast. For la det ikke være noen tvil: fremtidens plastemballasje er både funksjonell, smartere, mer innovativ og bærekraftig.   

– Begeret er enklere å gjenvinne, men det er også mer stabilt enn forgjengeren, og produktene har selvfølgelig like god holdbarhet som tidligere. Endringene gjør det enklere for deg å ta gode miljøvalg i butikken. Å velge TINE blir rett og slett en del av ditt miljøbidrag, påpeker Malm.  

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt 

Tidligere har TINE testet rømmebeger av papp, men dessverre fungerte ikke disse begrene godt nok. Pappandelen endte heller ikke med å bli høy nok til at begeret kunne materialgjenvinnes og brukes på nytt. Med andre ord: ingen optimal miljøløsning. 

– Å lansere emballasje som bidrar til å redusere TINEs klimaavtrykk er en del av vårt samfunnsansvar. Vi tar med oss verdifull læring og fortsetter reisen mot 100 % fornybar emballasje, konkluderer Malm. 

For selv om det høres enkelt ut, representerer disse endringene en stor overgang både for TINE og industrien for øvrig. 

– I dag brukes det alt for lite resirkulert plast, det påvirker både pris og tilgang. Derfor er denne overgangen et stort steg i riktig retning. Så håper jeg flere i bransjen vil følge etter, avslutter Malm. 

 

Bra for deg, bra miljøet!