TINE Fotballskole utdanner fremtidens keepere

Med egen TINE-keeperløype ønsker TINE og NFF at flere skal få prøve seg som keepere under TINE Fotballskole. Oppmerksomhet rundt keeper-rollen er viktig for rekrutteringen.

TINE keeperløypa er laget spesielt for TINE Fotballskole 2019. Løypa består av 12 ulike øvelser, som kan tilpasses, hvor alle på laget får testet seg som keeper.  Øvelsene innebærer hurtighet, ballkontroll, balanse og redning av skudd.

Det er tidligere landslagskeeper Frode Grodås som har satt sammen øvelsene i keeperløypa, og han forteller at en av grunnene til at TINE keeperløypa skal implementeres inn i TINE Fotballskole er for at flere skal få interesse for keeper-rollen.

– Vi har prøvd å gi en liten smak av noe av det man kan gjøre som keeper, og når man trener på keeper-rollen, sier tidligere landslagskeeper og nåværende keepertrener for A-landslaget Frode Grodås.

 

Utfordrende å få nok keepere i klubbene

– Jeg tror at mange opplever at det er vanskelig å få nok keepere i klubbene. Du er nødt til å gi dem litt oppmerksomhet, og presentere det som er utrolig morsomt når man trener på å være keeper, så vil det skape en opplevelse. Opplevelser gjør at man får lyst til å gjøre det mer, og det er hensikten med TINE-keeperløype, sier Grodås.

Rådgiver for Klubb og aktivitet i Norges Fotballforbund, og Faglig ansvarlig for TINE Fotballskole, André Paulsen, forteller at det er blitt et mye større fokus på keeper-rollen.

–  Keeper er et av våre fokusområder under årets TINE Fotballskole. Med en positiv oppmerksomhet og en liten smak av det å være keeper på en morsom måte, vil forhåpentligvis flere ønske å være keeper. Med 70 000 deltakende barn på TINE Fotballskole så kan vi få veldig mange nye som har lyst å ta keeperrollen, sier Paulsen.

En nyttig løype for hele laget

Grodås håper å tiltrekke flere spillere til keeperrollen ved at de får testet litt hva de innebærer, men tror at man vil kunne dra nytte av en slik keeperløype uansett hvor på banen man spiller.

– De fleste som blir gode i Norge i dag blir keepere et sted mellom 12-14 års alderen. I dag må du som keeper være god med ballen i beina, og da må du gjerne trene utpå et par ganger i uka. Så er det omvendt også. Gjennom det å kaste seg litt, fange ballen, trene litt balanse, litt spenst og litt smidighet er ting som også utespillere kan dra nytte av, forteller den tidligere landslagskeeperen.

Les også