TINE Fotballskole er også for barn med funksjonsnedsettelser

TINE Fotballskole skal være for alle, og derfor har vi en egen treningsmodul for å sikre at fotballskolen også er for barn med funksjonsnedsettelser.

Målet med et tilrettelagt treningsopplegg er fysisk aktivitet gjennom øvelser og sosialisering, med mer lek og kortere dager. En egen treningsmodul gjør det også enklere for arrangørene å tilby en fotballskole for alle.

- Vår visjon i NFF er «Fotball for alle» og TINE Fotballskole for alle, står godt i stil med det. Det er et viktig skritt i inkluderingsarbeidet at vi nå kan tilby et skreddersydd program for barn med funksjonsnedsettelse på TINE Fotballskole. Vi har laget en tilpasset modul med færre dager og timer, og enklere øvelser som lett kan tilpasses deltakerne, sier Henrik Lunde, fagansvarlig for inkludering i Norges Fotballforbund, til fotball.no.

- Barn med funksjonsnedsettelse har vært med på fotballskoler tidligere også, men erfaringen viser at ting ofte går litt for fort, slik at de blir stående å se på. Nå har vi en egen gruppe der alle kan gjøre øvelsene i sitt eget tempo, forteller han.

 

Glad for at flere får muligheten

- Håpet er at flere og flere klubber skal ta inn dette som en fast del av sin TINE Fotballskolen. Det er viktig også rekrutteringsmessig. Det er en fin inngang til fotballen og forhåpentligvis kan vi få flere barnelag rundt om i landet i årene som kommer. Særlig i Bergen har de vært gode. Der er det 8-9 barnelag nå, og erfaring fra de klubbene som har testes dette er veldig gode, sier Lunde.

Sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen er glad for at flere får muligheten.
- Målet med TINE Fotballskole for alle, er å få mer fysisk aktivitet hos barn med funksjonsnedsettelse gjennom egne øvelser og sosialisering. Vi i TINE ønsker å være en pådriver for at barn og unge har et sunt og variert kosthold, kombinert med aktiviteter som lek og idrett. TINE Fotballskole har lenge vært et godt tiltak for å få mange barn i aktivitet, og vi er spesielt glade for at enda flere også kan få muligheten, sier hun.

Klubben kan søke om støtte

Klubber som ønsker å arrangere Tine Fotballskole for alle, kan søke om støtte fra NFF til å gjennomføre tiltaket. Søknaden tas direkte med NFF og behandles raskt.

Søk om støtte til TINE Fotballskole for alle

Klubber som ønsker å arrangere TINE Fotballskole for alle, kan søke om støtte fra NFF til å gjennomføre tiltaket. Søknaden tas direkte med NFF og behandles raskt.