
Årets oppgave
Tenk at det er nettopp dere som skal lage maten av utsøkte råvarer til bordsetningen på åttepersoner, som hedrer innsatsen, gleden og arbeidet utøverne har vært gjennom. Servitør oppgaven står beskrevet nedenfor.
Oppgaven med mer informasjon kan du også lese om i brosjyren til TINE MatCup den kan du laste ned HER.
Aperitiff
Sunniva® presset eplejuice fra Sydtyrol (skal være hovedingrediens 60 %)
de øvrige råvarene til aperitiff kan deltagerne medbringe selv.
Aperitiffen skal ha en tydelig smak av hovedingrediensen
Apetittvekker
Salt svele laget med TINE® H-Melk
Toppingen på svelen skal inneholde TINE® Crème Fraîche Original, øvrige råvarer til toppingen velger dere selv fra råvarelisten.
Hovedrett
Hovedretten skal ha et japansk / asiatisk preg i smakene.
Kyllingbryst stekt på skrog, transjert ved gjestens bord. Kok en kyllingkraft, som skal brukes i en kremsaus sammen med TINE® Kremfløte. 2 tilberedte grønnsaksgarnityrer og 1 metningsgarnityr – blant råvarene du finner på råvarelisten.
Lagene må selv definere hvilken fatservering de foretrekker og begrunne sitt valg.
Dessert
Desserten må inneholde TINE® Gudbrandsdalsost G35, TINE® Kremfløte og TINE® Meierismør, i tillegg til bær. Desserten må minimum ha et kaldt og et varmt element. Resterende ingredienser velger du fra råvarelisten.
Serveres på tallerken.
Menyen skal næringsberegnes og skal kunne servere realistisk til 100 personer.
TINE-varer TINE® Kremfløte TINE® Meierismør TINE® Crème Fraîche Original TINE® Gudbrandsdalsost G35 TINE® Østavind TINE® Usaltet smør TINE® H-Melk
Sunniva® presset Eplejuice fra Sydtyrol (Aperitiff) |
Kjøttvarer
Hel, Fersk kylling, ca 1,6 kg pr stk |
Fisk
0.5 kg fersk laksefilet 1 glass løyrom |
Frukt og Grønt Gulerøtter Poteter / Mandel Sellerirot Persillerot Kepaløk Sjalottløk Hvitløk Purre Vårløk Aromasopp Rødbeter Wasabi-paste Paksoi
Salat: Ruccula, red rhubarb Frisse
Agurk Sitroner Lime Ferske bringebær Chili Ingefær
Urter (potter) Persille Fransk estragon Timian Gressløk Sitronmelisse Koriander Dill |
Tørrvarer Rødvinseddik Hvitvinseddik Epleeddik Olivenolje, kaldpresset Rapsolje Soyasaus
Sukker Brunt sukker Norsk honning Hvetemel Sammalt hvete grov Fersk gjær Bakepulver Vaniljesukker Glykose Gelatin Hasselnøtter Mandler Maizena Basmatiris Økologisk 1kg, Unil Natron Hornsalt
Byggryn Eggnudler Vårrullark |
Frysevarer Kirsebær Bringebær
Krydder Malt kanel Sort og hvit pepper hel og malt
Husholdningssalt Flaksalt
Annet Egg Bakepapir
|

Servitøroppgave
SERVITØROPPGAVE
1. Lag et forslag på et dekket bord til 4 personer med utgangspunkt i temaet.
2. Lag et forslag på en alkoholfri aperitif som inneholder Sunniva® presset eplejuice fra Sydtyrol. Råvarer fra råvarelisten kan også brukes. Sett sammen smaker dere tenker vil passe bordets tema. Begrunn valget. Legg ved oppskrift.
3. Sett drikke til menyen fra utvalget: Sunniva® Premium Eplejuice fra Sydtyrol, Noisy® Eple/Fersken/Pære eller TINE® IsTe Lime.
4. Lag et klassisk oppsett med meny, alkoholfri aperitiff, drikke, kaffe, te og mineralvann, og presenter det på én side.
5. Beskriv kort hvilke hensyn som er viktige å ta for god gjestebehandling.
6. I semifinalen og finalen skal servitør presentere meny og bordet for gjestene.
7. Avslutningsvis skal servitør også lage en kaffedrikk som skal serveres etter dessert. Som servitør er god kommunikasjon med gjestene en viktig del av gjesteopplevelsen, det vil i årets oppgave bli vektlagt.
Oppsumering:
- Bordet skal dekkes for å feire de olympiskevinnerne
- Meny skrives og presenteres
- Bordet dekkes opp
- Aperitif
- Fatservering som oppgaven beskriver
- Skjenking
- Gjestebehandling og kommunikasjon
- Kafffe
- Ost og meieri oppgave