tine.no

Årets oppgave

Et besøk på en klassisk bistro

Oppgaven skal gjenspeile at oppgaven løses som et lag. TINE MatCup er en lagkonkurranse hvor samarbeid, planlegging og gjennomføring er vesentlig elementer for å nå toppen. Det er i tillegg viktig å vise til godt samarbeid og kommunikasjon mellom restaurant, kjøkken og gjester. Lag en arbeidsplan med fordeling av oppgaver og kjøreplan.

Tidsfrister:

Registrer ditt lag HER innen 18.september 2022

Frist for innsendelse av menyoppgaven og råvareliste er 25.september 2022 og sendes til tinematcup@tine.no

Offentliggjøring av semfinalelagene er 3.oktober 2022

Brosjyren med mer informasjon finner du HER

Oppgaven som nedlastbar brosjyre finner du HER

 

Informasjon oppdateres underveis. 

 

Kokkeoppgave:

Menyen skal lages til 10 gjester, (6 til gjester, 3 til smaksdommere
og 1 til foto)

FORRETT
Vegetarrett med bakte grønnsaker og Cottage cheese, serveres med et ferskt bakverk som inneholder kesam. Alle råvarer til forretten finner dere på råvarelisten. Russisk servering.

HOVEDRETT
Hvert lag får en hel laks 2-3 som skal fileteres og tilberedes på to ulike måter. To grønnsakgarnityrer, hvorav én skal være en puré og
ett skal være sammensatt av minst to ulike grønnsaker. Saus skal være emulsjonssaus (kan ikke bruke spuma-flaske). Metningsgarnityr skal være en sprø röstipotet. Alle råvarer til hovedretten finner dere på råvarelisten. Amerikansk servering.

Laks som ikke benyttes i konkurransen gjøres skinn og benfri og pakkes klart til annen produksjon.

DESSERT/OSTEVOGN
Til ostene skal det lages en tomatchutney, en marmelade samt et bakverk som inneholder tørkede frukter og nøtter. Alle råvarer til dessert/ostevogn finner dere på råvarelisten.

Servitør oppgave:

DEKKE BORD
Dekk et rundt bord til 6 gjester, som passer til temaet. Duker, servietter, lys og blomster blir tildelt alle lag fra et felles bord (det er ikke anledning til å ha med noe til bordet selv).


APERTIF
Lage en aperitiff der Sunniva® Original Tropisk er hovedråvare. Andre varer/ingredienser finner dere på råvarelisten. Aperitiffen skal lages i baren, den serveres til 6 gjester, 3 dommere og 1 til foto.

FORRETT
Retten skal anrettes ved gjestens bord (serveres russisk vis) Kommunisere med gjestene, presentere retten og valgt drikke fra TINEs sortiment.


HOVEDRETT
Kjøkkenet anretter hovedretten på tallerken (serveres på amerikansk vis), servitøren presenterer og serverer hovedrett og valgt drikke fra TINEs sortiment.

DESSERT
Oster fra en rikholdig ostevogn, presenteres og anrettes ved gjestens bord. Serveres sammen med tomatchutney, marmelade samt bakverk tørkede frukter og nøtter fra kjøkkenet. Kommunisere med gjestene, presentere retten og valgt drikke.


KAFFE
Servitøren lager og serverer kaffe fra presskanne.


DRIKKE
Drikke velges fra råvarelisten.

 

Råvareliste

 

FORRETT:

TINE® Cottage Cheese
Rødbete
Kålrot
Gulrot
Pastinakk
Hvitløk
Sitron
Ingefær
Solsikkekjerner
Gresskarkjerner
Balsamicoeddik
Epleedikk

 

HOVEDRETT:


Laks, 2-3 hel
Grønnkål
Gulrot
Fennikel
Pastinakk
Sellerirot
Kepa løk
Rødløk
Sjalottløk
Blomkål
Spinat
Erter, frossen
Pepperrot
Sitron
Lime
Kokefast potet
Egg

TIL BAKST OG
GARNITYR
-OSTEVOGN:


Soltørkede tomater
Cherrytomat
Smakstomater
Appelsiner
Tørkede fiken
Tørkede aprikoser
Eple, grønne
Sitron
Hvitløk
Brunt sukker
Hvetemel
Sammalt hvete fin
Rugmel
Gjær, tørr
Sirup, lys
TINE® Kesam Orginal
Solsikkefrø
Gresskarkjerner

VALGFRIE TINE-OSTER:


TINE® Norsk Alpeost
Jarlsberg® XO
Kvitlin®
Ridder® Classic
Chevre Kvittmugg
Chevre Aske og kvitmugg
Dovre Ysteri® Snøhetta
(hvitmugg med geit- og kumelk)
Dovre Ysteri® Camembert
Selbu Blå® Kraftig
Selbu® Blå Mykere
Ostebanken
Norvegia® Reserve 3 år /
Norvegia® Special Reserve 5 år –
avgjøres nærmere

TILGJENGELIG PÅ
FELLESBORD:


Sunniva® Original Tropisk
TINE® Kremfløte
TINE® Crème Fraîche
TINE® Yoghurt Naturell
TINE® H-melk
TINE® Seterrømme
TINE® Meierismør
TINE® Usaltet Smør
Rapsolje
Hvitvin
Maille® Hvitvinseddik
Maille® Rødvinseddik
Maille® Epleeddik
Sukker
Melis
Vaniljesukker
Hasselnøtter
Valnøtter
Maizena
Panko
Laurbærblad
Hel pepper sort
Malt hvit pepper
Malt sort pepper
Husholdningssalt
Flaksalt
Kanel, malt
Vaniljestang

FRISKE URTER OG
KRYDDERGRØNT:


Bladpersille
Dill
Timian
Rosmarin
Estragon
Kjørvel
Basilikum

DRIKKE:


Sunniva® isTe
Noisy®
Vann
Vann m kullsyre