Spørsmål og svar til årets oppgave
Her finner du svar på alle spørsmål som har kommet inn til årets oppgave, En smak av Italia!
Spm 1: Til pastaen i forretten ser jeg ikke noe Semolina (durum) mel på råvarelisten, er det meningen?
Svar: Vi setter det på råvarelisten
Spm 2: Er det ingen hvitvin tilgjengelig for risottoen?
Svar: Vi setter det på råvarelisten
Spm 3: Det står at det skal serveres kyllingbryst med vingeben i hovedretten. Ser det er omtalt hel kylling i entall i oppgaven, men regner med man kan bestille flere?
Svar: Ja, så mange dere trenger ift porsjonsberegning
Spm 4: I kriteriene til utvelgelsen til semifinale står det at lårene skal brukes til forretten og skinnstekt kyllingbryst med vingeben til hovedretten. Er det da innafor at ikke alle gjestene får vinge?
Svar: Ja, det er innafor, da porsjon går på vekt.
Spm 5: Si at man trenger 3 hele 1-1,4kg kyllinger til å få nok kjøtt av bryst til 10 pers, men 6 lår er jo fort for meget til forretten?
Svar: De skal jo bare benytte lårkjøttet til forretten, restene kan brukes til å koke kraft.
Spm 6: Cannoli lages tradisjonelt med Marsala, og det er nettopp alkoholen i dette bakverket som er hovedgrunnen til at cannoliene har sin spesielle boblete og sprø utside. Fordi alkohol forhindrer glutenstruktur og fordamper raskere enn vann. Men det kommer ikke til å være tilgjengelig noen form for alkoholholdig råvare?
Svar: Vi vurderer å ta med Marsala på råvarelisten, men vi ber om et "Cannoli-inspirert" bakverk, så det MÅ ikke være en tradisjonell Cannolioppskrift. Vi har besluttet å ikke legge til Marsala på råvarelisten.
Spm 7: Cannoli skal også friteres, kommer det til å være frityrer på stasjonene? Eller må dette medbringes?
Svar oppdatert: Det vil være en frityrkoker tilgjengelig til hvert lag. Frityrkokeren har str 13 x 25 cm ca.
Spm 8: I desserten: «holder» det å kun bruke ett av de obligatoriske produktene? Eller er det meningen at man skal velge mellom kremgo eller creme fraiche, og de andre er obligatoriske?
Svar: TINE® Meierismør og Norsk Chevre Naturell Haukeli er obligatorisk, i tillegg til at de må benytte minst ett av disse produktene for å lage chevrekremen: TINE® Kremfløte, TINE Kremgo® Naturell, TINE® Crème Fraîche Original. Vi skal tydeliggjøre det i teksten
Spm 9: Til aperitiffen står det «TINE-produkter som Noizy pære/sitron og Isklar sitron»; er disse obligatoriske? Eller er det bare forslag og alle TINE-produktene er innafor å bruke?
Svar: Vi skal tydeliggjøre teksten, slik at det blir obligatorisk å benytte minst ett av disse produktene.
Spm 10: Er det lov å flambere i den russiske serveringen?
Svar: Nei i år ber vi om transjering til den russiske serveringen.
Spm 11: Skal servitørene også plate til dommerne?
Svar: Ja
Spm 12: Kan egen kaffe medbringes? Står ingen på råvarelisten.
Svar: Vi setter presskannekaffe på råvarelista
Spm 12: Glass til aperitiff og kaffedrikk, er det noe som kan medbringes?
Svar: Ja, det kan medbringes
Spm 13: Konkurransereglene funnet her: https://www.tine.no/tine-matcup/aktuelt/informasjon-tine-matcup burde oppdateres for å favne årets oppgave? Det står for eksempel at det skal næringsberegnes i reglene.
Svar: Beklager, dette er en glipp, vi skal oppdatere reglene til porsjonsberegning.
Spm 14: Hva menes med cannoli inspirert? Er det bare formen, eller er det ein spessiell deig som må brukes? Jeg lurer på hvor grensa går og hvor tradisjonell den må ver.
Svar: Desserten bør være rørformet, sprøtt og fylt med chevrekrem. En cannolo (flertall cannoli) er et siciliansk bakverk. Ordet stammer fra latin canna, som betyr lite rør.
Spm 15: Hei! Skal melde meg på Tine Matcup nå iår som servitør men lurte på hvilke regler dere har for piercinger og tattoveringer.
Svar: Tatoveringer er akseptert, men ofte fornuftig å benytte lang armet skjorte for å skåne gjesten og ikke over eksponere om det er en stor tatovering. Piercings er også akseptert, men kan om mulig tas ut for anledningen- ikke et krav. På et generelt grunnlag kan man si på samme vilkår som på skole og undervisning.
Spm 16: Vi har et par elever fra Vg2 Matproduksjon som kunne tenkt seg å delta i Tine matcup sammen med noen Vg2 kokk- og servitør elever. Håper dette er mulig?
Svar: De går samme utdanningsprogram, JA
Spm 17: Jeg har et spørsmål til årets oppgave. I fjor kunne man ikke ha flere garnityrer enn de som stod i oppgaven, men det står ikke tydelig i oppgaven nå. Er det samme regler i år, eller er det mulig å legge til ekstra elementer?
Svar: Dere kan legge til flere garnityrer om dere ønsker, men garnityren må best av råvarer fra råvarelisten, det er ikke mulig å ta med seg egne varer.
Spm 18: Hvilken sort og merke risottoris vil de få?
Svar: Det er denne ristottoen som vil være tilgjengelig under konkurransen: Gallo dal 1856, Risotto Arborio. Se bilde.