
Spørsmål og svar til årets oppgave
Her finner du svar på alle spørsmål som har kommet inn til årets oppgave.
Spørsmål 1: Hvilken eplesirup får deltakerne?
Svar: 1883 Maison Routin eple sirup
Spm 2: Hvilken grønnsakskraft er tilgjengelig?
Svar: En nøytral kraft kokt med 4 store, bouquet garni, vann og hvitvin.
Spm 3: Blir det Panko tilgjengelig?
Svar: Nei
Spm 4: Kan røykespon tas med av deltakerne?
Svar: Ja, det anses som krydder. Det vil dog kunne være restriksjoner i forhold til bruk av røykeovner med tanke på brannvarslingssystem som kan slå ut. Dette vil det blir nærmere informasjon om.
Spm 5: Er det lov å ha med seg røyke pistol og røykespoon til årets konkurranse
Svar: Ja, det vil bli tillatt å ha med egen røykepistol og spon i årets konkurranse.
Spm. 6: Vi savner en bedre oversikt over tilgjengelige råvarer, er det mulig å få tak i?
Svar: Nå finner du råvarelisten i dette pdf-dokumentet, som det også er lenket til flere steder på oppgavesiden.
Spm. 7: Kan vi servere metningsgarnityret til hovedretten a-part?
Svar: Ja, men det er ikke tillatt å ta med eget service til dette. Det som er tilgjengelig må brukes, det blir likt for alle lagene.
Spm. 8: Får vi hurtigkjøl i konkuransen?
Svar: Ja, det er hurtigkjøl tilgjengelig både i semifinaler og i finalen.
Spm. 9: Er pynteblomster eller liknende til å pynte rettene lov å ta med til kokkedelen?
Svar: Nei, det er ikke tillatt å bruke medbrakte råvarer. Vi anbefaler å være kreative med det som er tilgjengelig på råvarelisten.
Spm. 10: Er det tilgang til espressomaskin i semifinalene, eller kan vi ta med ferdiglaget espresso?
Svar: Nei, dessverre. Det er meningen at lagene skal bruke presskannekaffe, eventuelt lage den noe kraftigere hvis de vil.
Spm. 11: Er det frityr tilgjengelig?
Svar: Ja, det vil være tilgjengelig i semifinaler, men kommer laget til finalen må dere ta det med selv, da dette ikke er fast utstyr i konkurransekjøkkenet på Jåttå.
Spm. 12: Er det lov å ta med ting til kaffedrikken?
Svar: Alle ingredienser til kaffedrikken må bestilles fra råvarelista, men vi åpner for at lagene kan ta med sin egen eplesirup, hvis dere ønsker en annen type enn den vi har på råvarelista.
Spm. 13: Er det baristamaskin tilgjengelig?
Svar: Nei desverre, dere må benytte presskannekaffe til kaffedrikken.
Spm. 14: Er det lov til å ta med tallerkener, dekketallerkener glass etc selv, eller må vi bruke det som er på konkurransestedet?
Svar: Det er lov å ta med dekketallerkener til pynt ved oppdekking av bordet, og egne coctailglass til aperitiff, men til servering må alle lag benytte porselen og glass som er tilgjengelig på arena. Det kommer utstyrsliste på epost til alle semifinalister.
Spm. 15: Vil det være mandelmel både med og uten skall?
Svar: Nei, vi har kun ordinært mandelmel uten skall på råvarelisten.
Spm. 16: Er det mulig å få dijonsennep på råvarelisten?
Svar: Nei dessverre, det er ikke anledning til å legge til flere ingredienser på råvarelisten.
Spm. 17: Hva mener dere når dere skriver "og et valgfritt varmt bakverk".
Svar: Et valgfritt varmt bakverk kan være en varm eplekake/ epleterte/eplepai, eller et fritert element som profiterol eller berlinerbolle. Det kan også være en financier eller frangipane. Det er viktig at det er varmt og at det er ett bakverk.
For at det skal regnes som et bakverk skal det inneholde mel eller annet stivelsesholdig bindemiddel som maizena, potetmel og/eller egg og skal være varmebehandlet.