Viser 56 oppskrifter
  1. Hvit saus

    Hvit saus

    Hvit saus er en god saus i seg selv. I tillegg er den en fin og nøytral basissaus som kan varieres i smak etter hva du skal servere.
    • Enkel
    • 10 min
  2. Brun saus

    Brun saus

    Er det en saus som blir sett på som den mest tradisjonelle i norsk matlaging, så må det være brun saus. Perfekt til kjøttboller!
    • Enkel
    • 10 min
  3. Rakfisk

    Rakfisk

    For mange er julefrokosten høydepunktet i julen. Rakfisk er ypperlig å servere, gjerne med rødløk, purreløk, rømme, rødbeter og lefser eller flatbrød til.
    • Enkel
    • 15 min
  4. Fløyelsgrøt laget fra bunnen av

    Fløyelsgrøt (smørgrøt)

    Fløyelsgrøt, eller smørgrøt som mange kaller den, er en billig versjon av rømmegrøten. Mange får gode minner når fløyelsgrøt blir nevnt.
    • Enkel
    • 15 min
  5. Sandefjordsmør

    Sandefjordsmør

    Historien bak Sandefjordsmør inneholder fransk innflytelse, en hotelldirektør, noen bevisste valg og noen tilfeldigheter. Sånt blir det god saus av!
    • Enkel
    • 15 min
  6. Viltsaus

    Ekte norsk viltsaus - fløtesaus

    Nydelig viltsaus basert på fløte, brunost og kraft. Hjemmelaget viltsaus smaker fortreffelig som tilbehør til alle typer viltkjøtt.
    • Enkel
    • 15 min
  7. Fruktgrøt med melk

    Fruktgrøt med melk

    Fruktgrøt med melk er en gammel klassiker som er vel så god i dag. En rask, fruktig og frisk dessert.
    • Enkel
    • 20 min
  8. Semulegrøt

    Mormors semulegrøt

    Semulegrynsgrøt vekker gode barndomsminner i mange av oss. Den fløyelsmyke grøten er en favoritt hos de yngre og serveres med sukker og et lett dryss av kanel.
    • Enkel
    • 20 min
  9. Arme riddere med krem

    Arme riddere med krem

    Mer dessert enn frokost, men hvem bryr seg på en søndag? Alternativt er dette en flott hverdagsdessert og en fin måte å bruke opp gammelt brød på.
    • Enkel
    • 20 min
  10. Terteskjell med fiskepudding i hvit saus

    Terteskjell med fiskepudding i hvit saus

    Det er på tide å blåse støv av denne overraskende gode klassikeren, og fylle terteskjell med fiskepudding i hvit saus.
    • Enkel
    • 20 min
  11. Viltgryte

    Viltgryte

    Enkel og rask viltgryte med reinskav i en god saus med Crème Fraîche, sjampinjong og tyttebær.
    • Enkel
    • 20 min
  12. Rødgrøt med melk

    Rødgrøt med melk

    En sunnere variant av den klassiske desserten der fløte er byttet ut med melk. Med bær vendt inn i rødgrøten blir dette ekstra godt.
    • Enkel
    • 20 min