Viser 56 oppskrifter
  1. Svigermors rømmegrøt

    Svigermors rømmegrøt

    Enkelte steder, særlig på Vestlandet, ble rømmegrøten kokt med semulegryn. I denne oppskriften bruker vi skummet melk.
    • Middels
    • 25 min
  2. Sviskegrøt med fløtemelk

    Sviskegrøt med fløtemelk

    God, tradisjonell sviskegrøt med fløtemelk. For mange er den julekveldsdesserten. Sviskegrøt er veldig enkelt å lage, og passer perfekt etter en kraftig middag.
    • Enkel
    • 30 min
  3. Fårikål

    Fårikål

    Fårikål ble kåret til Norges nasjonalrett på 70-tallet. Inviter familie eller venner på fårikål med årets ferske lammekjøtt!
    • Enkel
    • 120 min
  4. Fingerkremkjeks (Saudakjeks)

    Fingerkremkjeks (Saudakjeks)

    Oppskrift på en veldig god julekjeks med deilig fyll mellom lagene. Disse småkakene lager vi ofte til jul og mange kaller dem Saudakjeks. Sett ditt eget preg baksten ved å variere med forskjellig smaker og farger på fyllet, og fasong på kakene.
    • Enkel
    • 45 min
  5. Tilslørte bondepiker

    Tilslørte bondepiker

    Klassisk gjenganger på dessertbordet er denne knasende gode desserten bestående av flere lag med eplemos, krem og kavring.
    • Enkel
    • 30 min
  6. Sandefjordsmør

    Sandefjordsmør

    Historien bak Sandefjordsmør inneholder fransk innflytelse, en hotelldirektør, noen bevisste valg og noen tilfeldigheter. Sånt blir det god saus av!
    • Enkel
    • 15 min
  7. Viltgryte

    Viltgryte

    Enkel og rask viltgryte med reinskav i en god saus med Crème Fraîche, sjampinjong og tyttebær.
    • Enkel
    • 20 min
  8. Hjemmelagde fiskeboller

    Hjemmelagde fiskeboller i karrisaus

    Fiskeboller er en tradisjonell middagsrett i Norge, og har blitt laget i generasjoner. Her viser vi deg hvordan du lager fiskebollene selv, helt fra fra bunnen av. Serveres med poteter eller ris.
    • Enkel
    • 30 min
  9. Lutefisk

    Lutefiskmiddag

    Nordmenn spiser mest lutefisk fra oktober til januar, og du kommer ikke unna lutefisk i julebordsesongen. Lutefisk lages fra tørrfisk eller klippfisk som blir behandlet med lut i en spesiell prosess. Heldigvis slipper du å lute fisken selv. Her er oppskrift på herlig lutefisk med godt tilbehør du kan servere til glade gjester.
    • Middels
    • 60 min
  10. Kjøttkaker med kålstuing

    Kjøttkaker med kålstuing

    Her er en oppskrift på en av de norske middagsklassikerne: kjøttkaker med brun saus og kålstuing.
    • Middels
    • 30 min
  11. Viltsaus

    Ekte norsk viltsaus - fløtesaus

    Nydelig viltsaus basert på fløte, brunost og kraft. Hjemmelaget viltsaus smaker fortreffelig som tilbehør til alle typer viltkjøtt.
    • Enkel
    • 15 min
  12. Risengrynsgrøt

    Risgrøt

    Risengrynsgrøt er en gjenganger til jul, men det smaker godt til middag resten av året også. Det blir ikke jul uten julegrøt!
    • Enkel
    • 40 min