Viser 56 oppskrifter
  1. Torsk i bacon med ertepure

    Torsk i bacon med ertepure

    Lekre biter av torsk rullet i bacon og servert med gode norske poeter og ertepurè er juletradisjon for mange. Passer godt til jul, men også resten av året.
    • Enkel
    • 40 min
  2. Plukkfisk

    Plukkfisk

    Plukkfisk er en fin måte å få brukt opp fisk og andre rester på. Det er også en veldig barnevennlig måte å servere fisk på.
    • Enkel
    • 30 min
  3. Lapskaus på 30 minutter

    Lapskaus på 30 minutter

    En oppskrift på lapskaus med litt mørere oksekjøtt. Slik blir dette en rask og enkel hverdagsmiddag til kalde høstdager.
    • Enkel
    • 30 min
  4. Semulegrøt

    Mormors semulegrøt

    Semulegrynsgrøt vekker gode barndomsminner i mange av oss. Den fløyelsmyke grøten er en favoritt hos de yngre og serveres med sukker og et lett dryss av kanel.
    • Enkel
    • 20 min
  5. Fortånnagraut fra Orkdal

    Fortånnagraut fra Orkdal

    Ekte norsk tradisjonskost; fortennagraut, fortinnagraut eller onnegraut. Byggmelsgrøt under med god rømmegrøt på toppen.
    • Middels
    • 55 min
  6. Barnas beste julegrøt

    Barnas beste julegrøt

    Tradisjonell risengrynsgrøt med sukker, kanel og smørøye smaker ikke bare godt til jul. Det er også fin lørdagsmat.
    • Enkel
    • 60 min
  7. Hvit asparges med hollandaise

    Hvit asparges med hollandaise

    Ferske hvite asparges er et sikkert vårtegn. Med fyldig hollandaisesaus er det en klassiker.
    • Enkel
    • 30 min
  8. Grunnlovsdessert

    Grunnlovsdessert

    Tradisjonell kompott med svisker og rabarbra, dekket med en herlig vaniljekrem.
    • Enkel
    • 30 min
  9. Arme riddere med krem

    Arme riddere med krem

    Mer dessert enn frokost, men hvem bryr seg på en søndag? Alternativt er dette en flott hverdagsdessert og en fin måte å bruke opp gammelt brød på.
    • Enkel
    • 20 min
  10. Bidos

    Bidos

    Den samiske nasjonalretten bidos, er en deilig gryte laget med reinsdyrkjøtt og grønnsaker. Bidos serveres både til hverdags og fest, og appellerer til store og små med sin milde smak.
    • Enkel
    • 65 min
  11. Rakfisk

    Rakfisk

    For mange er julefrokosten høydepunktet i julen. Rakfisk er ypperlig å servere, gjerne med rødløk, purreløk, rømme, rødbeter og lefser eller flatbrød til.
    • Enkel
    • 15 min
  12. Fløyelsgrøt laget fra bunnen av

    Fløyelsgrøt (smørgrøt)

    Fløyelsgrøt, eller smørgrøt som mange kaller den, er en billig versjon av rømmegrøten. Mange får gode minner når fløyelsgrøt blir nevnt.
    • Enkel
    • 15 min