Viser 56 oppskrifter
  1. Krumkaker

    Krumkaker

    Her får du oppskriften på verdens beste krumkaker. Oppskriften gir deg tykk og god krumkakerøre. Knasende sprø krumkaker severes ofte som dessert med multekrem til jul.
    • Middels
    • 80 min
  2. Sveler (lapper)

    Sveler (lapper)

    Sveler eller lapper er nydelige kosemat formet som små pannekaker. Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. 
    • Enkel
    • 25 min
  3. Brun saus

    Brun saus

    Er det en saus som blir sett på som den mest tradisjonelle i norsk matlaging, så må det være brun saus. Perfekt til kjøttboller!
    • Enkel
    • 10 min
  4. Hjemmelagde kjøttkaker

    Hjemmelagde kjøttkaker

    Alle husker vi den uforglemmelige duften og smaken av bestemors saftige hjemmelagde kjøttkaker. Prøv selv!
    • Middels
    • 40 min
  5. Verdens beste - Kvæfjordkake

    Verdens beste - Kvæfjordkake

    "Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.
    • Middels
    • 50 min
  6. Hvit saus

    Hvit saus

    Hvit saus er en god saus i seg selv. I tillegg er den en fin og nøytral basissaus som kan varieres i smak etter hva du skal servere.
    • Enkel
    • 10 min
  7. Fiskeboller med hvit saus

    Fiskeboller med hvit saus

    Klassikeren fiskeboller med hvit saus, kokte gulrøtter og poteter. Litt retro og veldig godt.
    • Enkel
    • 40 min
  8. Lutefisk

    Lutefiskmiddag

    Nordmenn spiser mest lutefisk fra oktober til januar, og du kommer ikke unna lutefisk i julebordsesongen. Lutefisk lages fra tørrfisk eller klippfisk som blir behandlet med lut i en spesiell prosess. Heldigvis slipper du å lute fisken selv. Her er oppskrift på herlig lutefisk med godt tilbehør du kan servere til glade gjester.
    • Middels
    • 60 min
  9. Finnbiff

    Finnbiff

    Finnbiff er en tradisjonell norsk rett. Denne smakfulle viltgryta varmer både kropp og sjel.
    • Enkel
    • 30 min
  10. Fløyelsgrøt laget fra bunnen av

    Fløyelsgrøt (smørgrøt)

    Fløyelsgrøt, eller smørgrøt som mange kaller den, er en billig versjon av rømmegrøten. Mange får gode minner når fløyelsgrøt blir nevnt.
    • Enkel
    • 15 min
  11. Tilslørte bondepiker

    Tilslørte bondepiker

    Klassisk gjenganger på dessertbordet er denne knasende gode desserten bestående av flere lag med eplemos, krem og kavring.
    • Enkel
    • 30 min
  12. Kransekake

    Kransekake

    Kransekake er vel festkaken over alle festkaker. Populær som den er passer kransekake til 17. mai, bryllup, dåp, konfirmasjon, jul og de aller fleste festlige anledninger hvor familie og venner møtes. Hjemmelaget kransekake er ikke så komplisert å få til, men krever at deigen lages minst dagen før den skal trilles ut og stekes.
    • Middels
    • 60 min