Viser 56 oppskrifter
  1. Sveler (lapper)

    Sveler (lapper)

    Sveler eller lapper er nydelige kosemat formet som små pannekaker. Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. 
    • Enkel
    • 25 min
  2. Verdens beste - Kvæfjordkake

    Verdens beste - Kvæfjordkake

    "Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.
    • Middels
    • 50 min
  3. Hvit saus

    Hvit saus

    Hvit saus er en god saus i seg selv. I tillegg er den en fin og nøytral basissaus som kan varieres i smak etter hva du skal servere.
    • Enkel
    • 10 min
  4. Brun saus

    Brun saus

    Er det en saus som blir sett på som den mest tradisjonelle i norsk matlaging, så må det være brun saus. Perfekt til kjøttboller!
    • Enkel
    • 10 min
  5. Fløyelsgrøt laget fra bunnen av

    Fløyelsgrøt (smørgrøt)

    Fløyelsgrøt, eller smørgrøt som mange kaller den, er en billig versjon av rømmegrøten. Mange får gode minner når fløyelsgrøt blir nevnt.
    • Enkel
    • 15 min
  6. Hjemmelagde kjøttkaker

    Hjemmelagde kjøttkaker

    Alle husker vi den uforglemmelige duften og smaken av bestemors saftige hjemmelagde kjøttkaker. Prøv selv!
    • Middels
    • 40 min
  7. Fiskeboller med hvit saus

    Fiskeboller med hvit saus

    Klassikeren fiskeboller med hvit saus, kokte gulrøtter og poteter. Litt retro og veldig godt.
    • Enkel
    • 40 min
  8. Sandefjordsmør

    Sandefjordsmør

    Historien bak Sandefjordsmør inneholder fransk innflytelse, en hotelldirektør, noen bevisste valg og noen tilfeldigheter. Sånt blir det god saus av!
    • Enkel
    • 15 min
  9. Kjøttkaker med kålstuing

    Kjøttkaker med kålstuing

    Her er en oppskrift på en av de norske middagsklassikerne: kjøttkaker med brun saus og kålstuing.
    • Middels
    • 30 min
  10. Hjemmelaget rømmegrøt

    Hjemmelaget rømmegrøt

    Prøv vår gode oppskrift på rømmegrøt. Rømmegrøt er tradisjonsrik norsk kost, og oppskriftene varierer fra sted til sted. 
    • Middels
    • 30 min
  11. Finnbiff

    Finnbiff

    Finnbiff er en tradisjonell norsk rett. Denne smakfulle viltgryta varmer både kropp og sjel.
    • Enkel
    • 30 min
  12. Semulegrøt

    Mormors semulegrøt

    Semulegrynsgrøt vekker gode barndomsminner i mange av oss. Den fløyelsmyke grøten er en favoritt hos de yngre og serveres med sukker og et lett dryss av kanel.
    • Enkel
    • 20 min