Viser 56 oppskrifter
  1. Kransekake

    Kransekake

    Kransekake er vel festkaken over alle festkaker. Populær som den er passer kransekake til 17. mai, bryllup, dåp, konfirmasjon, jul og de aller fleste festlige anledninger hvor familie og venner møtes. Hjemmelaget kransekake er ikke så komplisert å få til, men krever at deigen lages minst dagen før den skal trilles ut og stekes.
    • Middels
    • 60 min
  2. Hjemmelaget rømmegrøt

    Hjemmelaget rømmegrøt

    Prøv vår gode oppskrift på rømmegrøt. Rømmegrøt er tradisjonsrik norsk kost, og oppskriftene varierer fra sted til sted. 
    • Middels
    • 30 min
  3. Sendingsgraut

    Sendingsgraut

    «Sendingsgrøt» ble sendt til bryllup, barnedåp og fødsler. Den skulle være ekstra kraftig til nybakte mødre eller fest.
    • Middels
    • 25 min
  4. Hjemmelagde kjøttkaker

    Hjemmelagde kjøttkaker

    Alle husker vi den uforglemmelige duften og smaken av bestemors saftige hjemmelagde kjøttkaker. Prøv selv!
    • Middels
    • 40 min
  5. Fortånnagraut fra Orkdal

    Fortånnagraut fra Orkdal

    Ekte norsk tradisjonskost; fortennagraut, fortinnagraut eller onnegraut. Byggmelsgrøt under med god rømmegrøt på toppen.
    • Middels
    • 55 min
  6. Jegergryte

    Jegergryte

    Viltgryte med elg, sopp, einebær og gode norske tyttebær. Sausen blir ekstra god med Crème Fraîche og brunost.
    • Middels
    • 130 min
  7. Svigermors rømmegrøt

    Svigermors rømmegrøt

    Enkelte steder, særlig på Vestlandet, ble rømmegrøten kokt med semulegryn. I denne oppskriften bruker vi skummet melk.
    • Middels
    • 25 min
  8. Lutefisk

    Lutefiskmiddag

    Nordmenn spiser mest lutefisk fra oktober til januar, og du kommer ikke unna lutefisk i julebordsesongen. Lutefisk lages fra tørrfisk eller klippfisk som blir behandlet med lut i en spesiell prosess. Heldigvis slipper du å lute fisken selv. Her er oppskrift på herlig lutefisk med godt tilbehør du kan servere til glade gjester.
    • Middels
    • 60 min
  9. Kjøttkaker med kålstuing

    Kjøttkaker med kålstuing

    Her er en oppskrift på en av de norske middagsklassikerne: kjøttkaker med brun saus og kålstuing.
    • Middels
    • 30 min
  10. Klubb og duppe

    Klubb og duppe

    Raspeball, potetball, klubb, komle eller kompe. Tradisjon og favorittmiddag hos mange. Her er oppskriften du trenger!
    • Middels
    • 60 min
  11. Bordstabel

    Bordstabel (Bordstabelbakkels)

    Julekaker vi stabler i høyden smaker fortreffelig sammen med litt sterk kaffe. Med deilig makronfyll på toppen, skal det vanskelig la seg gjøre å bare spise én bordstabelsbakkels.
    • Middels
    • 75 min
  12. Verdens beste - Kvæfjordkake

    Verdens beste - Kvæfjordkake

    "Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.
    • Middels
    • 50 min