1. Juletorsk med sandefjordsmør

    Torsk med Sandefjordsmør

    Torsk med sandefjordsmør er en tradisjonsrett i jula. Samtidig kan den også nytes året rundt.
    • Enkel
    • 40 min
  2. Helstekt kalkun med waldorfsalat

    Helstekt kalkun med Waldorfsalat

    Kalkun hører nyttårsaften til, men den blir jo ofte tørr. Her er trikset som for alltid vil sørge for at du ikke trenger å steke brystet tørt før beina er ferdige.
    • Middels
    • 150 min
  3. Kalkun med eplesaus og selleripuré

    Kalkun med eplesaus og selleripuré

    Helstekt kalkun er skikkelig festmat som ofte serveres på nyttårsaften eller til julemiddag.
    • Middels
    • 180 min
  4. Ribbe med ananas, chili og salvie

    Ribbe med ananas, chili og salvie

    Du kan spise ribbe hele året når den er laget på dette viset. Kjøttet blir ekstra spennende med litt sødme fra ananas og hete fra chili. Servert med lettsyltet rødkål og friske grønnsaker. Husk å sette av 2-3 dager til marinering.
    • Enkel
    • 180 min
  5. Torsk i bacon med ertepure

    Torsk i bacon med ertepure

    Lekre biter av torsk rullet i bacon og servert med gode norske poeter og ertepurè er juletradisjon for mange. Passer godt til jul, men også resten av året.
    • Enkel
    • 40 min
  6. Ryper med mormors saus

    Ryper med mormors saus

    Som tradisjonell julemiddag, til høstselskap med venner, eller kanskje er det rypejegeren selv som steller i stand til festmåltid?
    • Middels
    • 60 min
  7. Ribbeburger med lettsyltet rødkål

    Ribbeburger med lettsyltet rødkål og rømmedressing

    De fleste har juleribbe minst en gang i løpet av sesongen, og får gjerne en del til overs. Disse kan brukes til deilig restemat, som denne burgeren.
    • Enkel
    • 30 min
  8. Glasert skinkestek

    Glasert skinkestek

    Skinkestek som er glasert med honning og sennep, servert med en syrlig og søt stekesjy hører julen til. Lag gjerne en stor porsjon - da har du nydelig pålegg til julens mange frokoster.
    • Enkel
    • 150 min
  9. Kjøttpai med julesmak

    Kjøttpai med julesmak

    Alle julens kjøttrester kan samles i denne paien. Toppet med en frisk deilig tyttebærsaus, med varme kryddersmaker, blir dette alt annet enn restemat.
    • Enkel
    • 90 min
    • 60 min
  10. Stekt kveite med hollandaisesaus

    Stekt kveite med hollandaisesaus

    Kveite er en delikatesse og en riktig festfisk, for eksempel perfekt som julemiddag. Kjøttet er hvitt og fast og egner seg både til koking og steking. Her serverer vi saftige fileter med hjemmelaget hollandaisesaus og rosépepper.
    • Middels
    • 20 min
  11. Barnas beste julegrøt

    Barnas beste julegrøt

    Tradisjonell risengrynsgrøt med sukker, kanel og smørøye smaker ikke bare godt til jul. Det er også fin lørdagsmat.
    • Enkel
    • 60 min
  12. Reinsdyrlår

    Reinsdyrlår

    Heldige er de som har en jeger i familien. Med reinsdyr, elg eller hjort på menyen blir det fest i juleheimen.
    • Middels
    • 30 min