Viser 76 oppskrifter
  1. Skrei med bacon, spinat og rotmos

    Skrei med bacon, spinat og rotmos

    Skrei er i sesong fra januar til april - en spesiell torsk med sitt faste, hvite fiskekjøtt er en fantastisk råvare, og med bacon, spinat og rotmos kommer den virkelige til sin rett.
    • Enkel
    • 40 min
  2. Haugesund-dessert (Dronning Maud fromasj)

    Haugesund-dessert (Dronning Maud fromasj)

    Uslåelige kombinasjonen av portvin, sjokolade og kremfløte ble til allerede i 1906. Det var året da Kong Haakon og hans dronning var på signingsferd i Norge. I Haugesund ventet en nykomponert dessert på kongeparet - og slik fikk altså denne herlige fromasjen sitt navn.
    • Enkel
    • 25 min
  3. Stekt kveite med hollandaisesaus

    Stekt kveite med hollandaisesaus

    Kveite er en delikatesse og en riktig festfisk, for eksempel perfekt som julemiddag. Kjøttet er hvitt og fast og egner seg både til koking og steking. Her serverer vi saftige fileter med hjemmelaget hollandaisesaus og rosépepper.
    • Middels
    • 20 min
  4. Andeconfit med potetmos og rødkålsalat

    Andeconfit med potetmos og rødkålsalat

    And er festmat og det å konfitere, koke i fett, er en spennende måte å tilberede denne delikatessen på. Husk at andelårene skal stå kaldt i 6 - 8 timer, gjerne over natten, med salt.
    • Enkel
    • 120 min
  5. Lime-sabayonne med bringebær og mango

    Lime-sabayonne med bringebær og mango

    En frisk variant av eggedosis, her med lime. Desserten er enkel og rask å lage og smaker fortreffelig etter et lengre måltid.
    • Enkel
    • 25 min
  6. Tiramisu - Italias nasjonaldessert

    Tiramisu med Kesam®

    Tiramisú er en kremete dessertkake som regnes som Italias nasjonaldessert. 
    • Middels
    • 40 min
  7. Stekte kamskjell med ertepuré

    Stekte kamskjell med ertepuré

    Kamskjell er festmat og ser lekkert ut servert med grønn ertepuré og kremet balsamicosaus. Raskt og enkelt er det også.
    • Enkel
    • 25 min
  8. Tiurbryst med viltsaus

    Tiurbryst med viltsaus

    Storfugl er ekstra stas og de store tiurbrystene er fantastisk saftige når de tilberedes riktig. Her er også viltsausen med på å løfte frem den gode viltsmaken.
    • Enkel
    • 50 min
  9. Gratinert sjøkreps med Jarlsberg

    Gratinert sjøkreps

    Sjøkreps smaker nydelig både som forrett og hovedrett. Her er oppskrift på en eksklusiv forrett kreert av Gastronomisk Institutt.
    • Middels
    • 50 min
  10. Entrecôte med blåmuggost og ovnsbakte potetbåter

    Entrecôte med blåmuggost og ovnsbakte potetbåter

    Et godt, saftig stykke oksekjøtt er luksus. Topp det med en god blåmuggost, og server med ovnsbakte poteter, grillede tomater og friske, grønne bønner.
    • Enkel
    • 35 min
  11. Kokt kveite med hollandaisesaus

    Kokt kveite med hollandaisesaus

    Kveite er festfisk som smaker godt med hjemmelaget hollandaisesaus, poteter og små selskapserter.
    • Middels
    • 30 min
  12. Dronning Maud fromasj (Haugesunddessert)

    Dronning Maud fromasj (Haugesunddessert)

    Kjært barn har mange navn. Denne festdesserten ble kreert til Dronning Maud og Kong Haakons besøk i Haugesund på deres kroningsferd i 1906. Derfor kalles den også av mange for Haugesundsdessert.
    • Middels
    • 60 min