Viser 76 oppskrifter
  1. Haugesund-dessert (Dronning Maud fromasj)

    Haugesund-dessert (Dronning Maud fromasj)

    Uslåelige kombinasjonen av portvin, sjokolade og kremfløte ble til allerede i 1906. Det var året da Kong Haakon og hans dronning var på signingsferd i Norge. I Haugesund ventet en nykomponert dessert på kongeparet - og slik fikk altså denne herlige fromasjen sitt navn.
    • Enkel
    • 25 min
  2. Stekt kveite med hollandaisesaus

    Stekt kveite med hollandaisesaus

    Kveite er en delikatesse og en riktig festfisk, for eksempel perfekt som julemiddag. Kjøttet er hvitt og fast og egner seg både til koking og steking. Her serverer vi saftige fileter med hjemmelaget hollandaisesaus og rosépepper.
    • Middels
    • 20 min
  3. Andeconfit med potetmos og rødkålsalat

    Andeconfit med potetmos og rødkålsalat

    And er festmat og det å konfitere, koke i fett, er en spennende måte å tilberede denne delikatessen på. Husk at andelårene skal stå kaldt i 6 - 8 timer, gjerne over natten, med salt.
    • Enkel
    • 120 min
  4. Stekte kamskjell med ertepuré

    Stekte kamskjell med ertepuré

    Kamskjell er festmat og ser lekkert ut servert med grønn ertepuré og kremet balsamicosaus. Raskt og enkelt er det også.
    • Enkel
    • 25 min
  5. Tiurbryst med viltsaus

    Tiurbryst med viltsaus

    Storfugl er ekstra stas og de store tiurbrystene er fantastisk saftige når de tilberedes riktig. Her er også viltsausen med på å løfte frem den gode viltsmaken.
    • Enkel
    • 50 min
  6. Øl-braisert lammeskank

    Øl-braisert lammeskank

    Lammekjøtt er noe av det beste vi har i Norge, og det finnes få ting som er bedre enn langtidskokte lammeskanker. Sammen med rotmos av poteter og sellerirot er dette perfekt søndagsmiddag!
    • Enkel
    • 200 min
  7. Dronning Maud fromasj (Haugesunddessert)

    Dronning Maud fromasj (Haugesunddessert)

    Kjært barn har mange navn. Denne festdesserten ble kreert til Dronning Maud og Kong Haakons besøk i Haugesund på deres kroningsferd i 1906. Derfor kalles den også av mange for Haugesundsdessert.
    • Middels
    • 60 min
  8. Kokt kveite med hollandaisesaus

    Kokt kveite med hollandaisesaus

    Kveite er festfisk som smaker godt med hjemmelaget hollandaisesaus, poteter og små selskapserter.
    • Middels
    • 30 min
  9. Tiramisu - Italias nasjonaldessert

    Tiramisu med Kesam®

    Tiramisú er en kremete dessertkake som regnes som Italias nasjonaldessert. 
    • Middels
    • 40 min
  10. Urtestekt torsk med potetkrem

    Urtestekt torsk med potetkrem

    Når torsken stekes med friske urter og serveres med denne nydelige potetkremen blir resultatet et gourmetmåltid med mye smak og lekkert utseende.
    • Middels
    • 35 min
  11. Urtepanert lammecarré med rotmos

    Urtepanert lammecarré med rotmos

    Lammekarré er både lekkert og godt å servere. Det saftige kjøttet paneres med aromatiske urter, nøtter og hvitløk og serveres med rotmos og grønne bønner
    • Enkel
    • 40 min
  12. Lime-sabayonne med bringebær og mango

    Lime-sabayonne med bringebær og mango

    En frisk variant av eggedosis, her med lime. Desserten er enkel og rask å lage og smaker fortreffelig etter et lengre måltid.
    • Enkel
    • 25 min