Gul habañero chilisaus med mango
Enkel•25 min min
Habanero er en hot chili som sammen med søt og fruktig mango skaper en av verdens klassiske chilisauser. Spicy chilisaus passer perfekt til laks eller kylling, og deilig sammen med bbq-saus til sommerens grillfester. Denne oppskriften gir ca. 7 dl saus.
Ingredienser
Antall stykker
-
3 stkmango
-
4 stkgul habañero chili
-
2 ½ dlrevet gulrøtter
-
4 stkvårløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 dllimesaft
-
4 sseplesidereddik
-
2 tssalt
Slik gjør du det
-
1
Fjern skall og stein på mango og fjern frø og hinner på chili. Riv gulrot og grovhakk vårløk. Ha mango, chili, gulrot, vårløk og hvitløk i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad, og kjør til en jevn mos.
Tips
Bruk hansker når du håndterer habanero chili, og andre veldig sterke chili. Får du chili i øynene, skyll godt og lenge med kaldt vann.
-
2
Ha blandingen over i en kjele, tilsett limesaft, eddik og salt, og kok opp. La småkoke i 10 minutter.
-
3
Avkjøl sausen noe og press gjennom et dørslag. Ha over på steriliserte, tette flasker eller glass og oppbevar i kjøleskap.