Gul habañero chili-saus med mango

Gul habañero chilisaus med mango

2
 • Enkel
 • 25 min
Habanero er en hot chili som sammen med søt og fruktig mango skaper en av verdens klassiske chilisauser. Spicy chilisaus passer perfekt til laks eller kylling, og deilig sammen med bbq-saus til sommerens grillfester. Denne oppskriften gir ca. 7 dl saus.

Ingredienser

3 stk mangoer
4 stk gul habañero chili
2 ½ dl revet gulrøtter
4 stk vårløk
2 stk hvitløksfedd
1 dl limesaft
4 ss eplesidereddik
2 ts salt

Slik gjør du det

  1. Fjern skall og stein på mango og fjern frø og hinner på chili. Riv gulrot og grovhakk vårløk. Ha mango, chili, gulrot, vårløk og hvitløk i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad, og kjør til en jevn mos.
   Tips

   Bruk hansker når du håndterer habanero chili, og andre veldig sterke chili. Får du chili i øynene, skyll godt og lenge med kaldt vann.

  2. Ha blandingen over i en kjele, tilsett limesaft, eddik og salt, og kok opp. La småkoke i 10 minutter.
  3. Avkjøl sausen noe og press gjennom et dørslag. Ha over på steriliserte, tette flasker eller glass og oppbevar i kjøleskap.
Tips

Habanero er grønn når den er umoden og i nyanser fra gult til rødt når den er moden. Hvis den blir for sterk, kan du enten redusere mengden eller bruke en mildere chili. Habanero ligger mellom 100 000 og 350 000 SHU (scoville heat units), mens vanlig rød chili ligger mellom 2500 og 5000 SHU.

Kommentarer

 • Mette

  8 måneder siden
  Å ja, lage denne i kveld: P

   (0)

  • Kathrin Lillestøl, Kundekonsulent/ TINE

   8 måneder siden
   <3

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat