Grønn pizzasaus

Grønn pizzasaus

0
0
Enkel15 min
Hvit pizzasaus er basen for en ”pizza bianca” og er enkel og lage. Prøv en grønn variant med Crème Fraîche og spinat.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 300 g
  • ½ stk
    finhakket løk
  • 2 fedd
    finhakket hvitløk
  • 50 g
    spinat
  • 4 ss
    olivenolje (til steking)
  • 4 ss
    olivenolje (til sausen)
  • ½ stk
    sitron saften
  • ½ ts
    salt
  • ¼ g
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Varm olivenolje i en stekepanne og stek løken og hvitløk til den er blank. Tilsett spinat og stek det i ca. 30 sekunder.

  2. 2

    Ha løk, hvitløk, spinat og resten av oljen over i en blender eller bruk en stavmikser og kjør det til en jevn saus.

  3. 3

    Bland sausen sammen med Crème Fraîche og smak til med sitron, salt og pepper.

    Tips

    La sausen stå en time i kjøleskap før bruk, slik at smakene får utviklet seg bedre. 

  4. 4

    Påfør sausen på en pizzabunn og legg på ønsket topping.

Tips

Sausen kan stå opptil 4 dager i kjøleskapet.

Del denne oppskriften: