Bønnemos til matpakken
Enkel•20 min min
Det er gøy med alt som kan dyppes, og i matpakken kan du ha med denne mettende bønnedippen i en egen boks. Den er god til både knekkebrød, brød og grønnsaksstaver.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 bokshermetiske hvite bønner
-
1 dlolivenolje
-
2 ss
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 sssitronsaft
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Til servering
-
2 stkgrovt knekkebrød av rug
-
¼ stkagurk
-
1 stkgulrot
-
10 stksukkererter
-
4 stkreddiker
Slik gjør du det
-
1
Skyll bønnene godt og la renne av seg. Bruk en stavmikser og kjør til en fin mos med olje, crème fraîche, most hvitløk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
-
2
Skrell og del gulrot og agurk i staver og reddiker i to. Server til dippen med frøknekkebrød.
Tips
Denne dippen kan også smøres på brød og toppes med skinke eller nytes til grillet kylling, med pitabrød eller i en wrap med salat.