Bønnemos til matpakken

Bønnemos til matpakken

0
17
Enkel20 min
Det er gøy med alt som kan dyppes, og i matpakken kan du ha med denne mettende bønnedippen i en egen boks. Den er god til både knekkebrød, brød og grønnsaksstaver.

Ingredienser

Antall porsjoner

Til servering

  • 2 stk
    grovt knekkebrød av rug
  • ¼ stk
    agurk
  • 1 stk
    gulrot
  • 10 stk
    sukkererter
  • 4 stk
    reddiker

Slik gjør du det

  1. 1

    Skyll bønnene godt og la renne av seg. Bruk en stavmikser og kjør til en fin mos med olje, crème fraîche, most hvitløk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

  2. 2

    Skrell og del gulrot og agurk i staver og reddiker i to. Server til dippen med frøknekkebrød.

    Tips

    Denne dippen kan også smøres på brød og toppes med skinke eller nytes til grillet kylling, med pitabrød eller i en wrap med salat.

Tips

Bytt gjerne ut de hvite bønnene med kikerter og tilsett litt sesamolje. Da har du en enkel hummus-variant.

Del denne oppskriften: