Håndkle og blad
Bønnemos til matpakken
(8)

Bønnemos til matpakken

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er gøy med alt som kan dyppes, og i matpakken kan du ha med denne mettende bønnedippen i en egen boks. Den er god til både knekkebrød, brød og grønnsaksstaver.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser
1 bokshermetiske hvite bønner
1 dlolivenolje
2 ssTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stkhvitløksfedd
2 sssitronsaft
½ tssalt
¼ tspepper

Til servering

2 stkgrovt knekkebrød av rug
¼ stkagurk
1 stkgulrot
10 stksukkererter
4 stkreddiker
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skyll bønnene godt og la renne av seg. Bruk en stavmikser og kjør til en fin mos med olje, crème fraîche, most hvitløk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
    2. Skrell og del gulrot og agurk i staver og reddiker i to. Server til dippen med frøknekkebrød.
      Blått hjerte
      Tips!

      Denne dippen kan også smøres på brød og toppes med skinke eller nytes til grillet kylling, med pitabrød eller i en wrap med salat.

Blått hjerte
Tips!

Bytt gjerne ut de hvite bønnene med kikerter og tilsett litt sesamolje. Da har du en enkel hummus-variant.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat