Bønnemos til matpakken

Bønnemos til matpakken

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Det er gøy med alt som kan dyppes, og i matpakken kan du ha med denne mettende bønnedippen i en egen boks. Den er god til både knekkebrød, brød og grønnsaksstaver.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser
1 boks hermetiske hvite bønner
1 dl olivenolje
2 ss TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stk hvitløksfedd
2 ss sitronsaft
½ ts salt
¼ ts pepper

Til servering

2 stk grovt knekkebrød av rug
¼ stk agurk
1 stk gulrot
10 stk sukkererter
4 stk reddiker

Slik gjør du det

    1. Skyll bønnene godt og la renne av seg. Bruk en stavmikser og kjør til en fin mos med olje, crème fraîche, most hvitløk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
    2. Skrell og del gulrot og agurk i staver og reddiker i to. Server til dippen med frøknekkebrød.
      Tips!

      Denne dippen kan også smøres på brød og toppes med skinke eller nytes til grillet kylling, med pitabrød eller i en wrap med salat.

Tips!

Bytt gjerne ut de hvite bønnene med kikerter og tilsett litt sesamolje. Da har du en enkel hummus-variant.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat