Egil Elgs kremede skogsoppsuppe

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En varmende og smaksrik suppe med hint av skog. Denne suppen er full av næring og fin å ha med på tur!

Antall porsjoner

Ingredienser

1 lsopp, for eksempel kantarell, traktekantarell, steinsopp og/eller sjampinjong
1 stkløk
2 stkgulrøtter
3 ssTINE Meierismør
2 sshvetemel
4 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
6 dlkjøttkraft
½ stkpurre
1 stkrød paprika

Til servering

4 stkbrød eller rundstykker
2 ssTINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Hakk sopp og løk i små biter og fres i en varm gryte med litt av smøret til mykt, ca. 6 minutter. Del gulrot i små terninger og ha i. Fres videre i et par minutter.
    2. Ha i resten av smøret, la det smelte og dryss over mel. Rør til det tar litt farge, ca. 1 minutt. Spe med melk og kraft og rør. Kok opp og la småkoke i ca. 5 minutter.
    3. Finsnitt purre i skiver og del paprika i små terninger. Ha i suppen og kok opp. La småkoke noen minutter.
    4. Server suppen rykende varm med brød og smør til, eller hell den over på termos og ta den med på tur i skogen.

      Tips:

      Det finnes mange fine turtermoser på markedet. Velg gjerne en mat-termos. Den har større åpning og er godt egnet til tykkere supper med biter.

Tips:

Har du ikke frisk sopp, kan du vanne ut tørket sopp med kokende vann. Da trenger du mindre sopp, ca. 100 g, for tørket sopp har mer intens smak. I tillegg kan du bruke soppvannet som erstatning til kjøttkraften.

Kommentarer

  Legg til kommentar