Skogsoppsuppe
Enkel•25 min min
En varmende og smaksrik suppe med hint av skog. Denne suppen er full av næring og fin å ha med på tur! Sopp er godt!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 lsopp , for eksempel kantarell, traktekantarell, steinsopp og/eller sjampinjong
-
1 stkløk
-
2 stkgulrøtter
-
3 ss
-
2 sshvetemel
-
4 dl
-
6 dlkjøttkraft
-
½ stkpurre
-
1 stkrød paprika
Til servering
-
4 stkbrød eller rundstykker
-
2 ss
Slik gjør du det
-
1
Hakk sopp og løk i små biter og fres i en varm gryte med litt av smøret til mykt, ca. 6 minutter. Del gulrot i små terninger og ha i. Fres videre i et par minutter.
-
2
Ha i resten av smøret, la det smelte og dryss over mel. Rør til det tar litt farge, ca. 1 minutt. Spe med melk og kraft og rør. Kok opp og la småkoke i ca. 5 minutter.
-
3
Finsnitt purre i skiver og del paprika i små terninger. Ha i suppen og kok opp. La småkoke noen minutter.
-
4
Server suppen rykende varm med brød og smør til, eller hell den over på termos og ta den med på tur i skogen.
Tips
Det finnes mange fine turtermoser på markedet. Velg gjerne en mat-termos. Den har større åpning og er godt egnet til tykkere supper med biter.