Laksesuppe med ris

Laksesuppe med ris

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 15 min
Hvorfor ikke blande laks, grønnsaker og fullkornris til en deilig fiskesuppe? Den smaker godt og er ferdig på 1-2-3.

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g SALMA eller annen god skinn- og benfri laksefilet
8 dl fiskebuljong
2 ss fiskefond
2 ss hvetemel
2 dl TINE Matfløte
½ ts salt og pepper
2 dl kokt ris
2 dl frosne wok grønnsaker

Tilbehør:

4 skiver brød

Slik gjør du det

    1. Skjær laksen i biter. Kok opp fiskebuljong og fond. Bland mel og fløte og visp det inn i buljongen. La suppen koke noen minutter. Smak til med salt og pepper.
    2. Legg i kokt ris, frosne grønnsaker og laks, og la suppen koke noen minutter til fisken er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med godt brød til.
Tips!

Du kan gjerne bruke andre fiskeslag, for eksempel steinbit eller rester av kokt fisk.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Awan

    4 år siden
    Må man absolutt bruke fiskefond? Kan man evt bruke noe annet? Har som regel alle ingridiensene hjemme, untatt fiskefond. Utrolig kipt å måtte kjøpe det for så å bare bruke det en gang.

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Awan! Det skjønner jeg godt. Du kan bruke litt ekstra fiskebuljong i stedet, en halv terning er passe :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat