
Jordskokksuppe
Enkel•30 min min
Jordskokk har en frisk og nøtteaktig smak, og egner seg godt som utgangspunkt for supper.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
500 gjordskokker
-
½ ss
-
1 dltørr hvitvin
-
5 dlvann
-
2 stkgrønnsaksbuljong
-
3 dl
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Tilbehør:
-
2 stkpariser loff
Slik gjør du det
-
1
Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell og skjær jordskokk i mindre biter. Fres løk i smør i en kjele.
-
2
Tilsett jordskokk, vin, vann og buljongterninger. La det koke under lokk i ca. 15 minutter, eller til jordskokkene er møre.
-
3
Miks suppen glatt med blender eller stavmikser. Hell suppen tilbake i kjelen og tilsett fløten. Varm opp og smak til med salt og pepper. Server med pariserloff.