Jordskokksuppe

Jordskokksuppe

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Jordskokk har en frisk og nøtteaktig smak, og egner seg godt som utgangspunkt for supper.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk løk
1 stk hvitløksfedd
500 g jordskokker
½ ss TINE Meierismør
1 dl tørr hvitvin
5 dl vann
2 stk grønnsaksbuljong
3 dl TINE Matfløte
¼ ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør:

2 stk pariser loff

Slik gjør du det

    1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell og skjær jordskokk i mindre biter. Fres løk i smør i en kjele.
    2. Tilsett jordskokk, vin, vann og buljongterninger. La det koke under lokk i ca. 15 minutter, eller til jordskokkene er møre.
    3. Miks suppen glatt med blender eller stavmikser. Hell suppen tilbake i kjelen og tilsett fløten. Varm opp og smak til med salt og pepper. Server med pariserloff.
Tips!

Hvis du ikke får suppen helt glatt, kan du sile den.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kristin Aardal

    3 år siden
    Tok litt saft fra sitron - ble frisk og god. Og strødde gressløk oppå rett før servering. Knallgod suppe!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kristin, Så utrolig kjekt å høre og tusen takk for gode tips :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat