Jordskokksuppe

Jordskokksuppe

2
16
Enkel30 min
Jordskokk har en frisk og nøtteaktig smak, og egner seg godt som utgangspunkt for supper.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 500 g
    jordskokker
  • ½ ss
  • 1 dl
    tørr hvitvin
  • 5 dl
    vann
  • 2 stk
    grønnsaksbuljong
  • 3 dl
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Tilbehør:

  • 2 stk
    pariser loff

Slik gjør du det

  1. 1

    Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell og skjær jordskokk i mindre biter. Fres løk i smør i en kjele.

  2. 2

    Tilsett jordskokk, vin, vann og buljongterninger. La det koke under lokk i ca. 15 minutter, eller til jordskokkene er møre.

  3. 3

    Miks suppen glatt med blender eller stavmikser. Hell suppen tilbake i kjelen og tilsett fløten. Varm opp og smak til med salt og pepper. Server med pariserloff.

Tips

Hvis du ikke får suppen helt glatt, kan du sile den.

Del denne oppskriften: