Jordskokksuppe

Jordskokksuppe

2
  • Enkel
  • 30 min
Jordskokk har en frisk og nøtteaktig smak, og egner seg godt som utgangspunkt for supper.

Ingredienser

1 stk løk
1 stk hvitløksfedd
500 g jordskokker
½ ss TINE Meierismør
1 dl tørr hvitvin
5 dl vann
2 stk grønnsaksbuljong
3 dl TINE Matfløte
¼ ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør:

2 stk pariser loff

Slik gjør du det

    1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell og skjær jordskokk i mindre biter. Fres løk i smør i en kjele.
    2. Tilsett jordskokk, vin, vann og buljongterninger. La det koke under lokk i ca. 15 minutter, eller til jordskokkene er møre.
    3. Miks suppen glatt med blender eller stavmikser. Hell suppen tilbake i kjelen og tilsett fløten. Varm opp og smak til med salt og pepper. Server med pariserloff.
Tips!

Hvis du ikke får suppen helt glatt, kan du sile den.

Kommentarer

  • Kristin Aardal

    4 år siden
    Tok litt saft fra sitron - ble frisk og god. Og strødde gressløk oppå rett før servering. Knallgod suppe!

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Kristin, Så utrolig kjekt å høre og tusen takk for gode tips :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat