tablecloth-basil
Jordskokksuppe
(13)

Jordskokksuppe

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Jordskokk har en frisk og nøtteaktig smak, og egner seg godt som utgangspunkt for supper.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkløk
1 stkhvitløksfedd
500 gjordskokker
½ ssTINE Meierismør
1 dltørr hvitvin
5 dlvann
2 stkgrønnsaksbuljong
3 dlTINE Matfløte
¼ tssalt
¼ tspepper

Tilbehør:

2 stkpariser loff
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell og skjær jordskokk i mindre biter. Fres løk i smør i en kjele.
    2. Tilsett jordskokk, vin, vann og buljongterninger. La det koke under lokk i ca. 15 minutter, eller til jordskokkene er møre.
    3. Miks suppen glatt med blender eller stavmikser. Hell suppen tilbake i kjelen og tilsett fløten. Varm opp og smak til med salt og pepper. Server med pariserloff.
blue heart
Tips!

Hvis du ikke får suppen helt glatt, kan du sile den.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff