
Grønn aspargessuppe
Middels•15 min min
Oppskrift på en perfekt liten forrett til vår- og sommergjestene. Suppen er laget med grønn asparges og smaker friskt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 gasparges
-
2 stksjalottløk
-
2 stkvårløk
-
1 ss
-
2 dl
-
2 dl
-
1 sskyllingfond
-
½ tssalt og pepper
-
1 tssukker
-
2 dlmusserende hvitvin , Farris eller Mozell
Tilbehør:
-
8 stkreddiker
-
2 ssfrisk grovhakket timian
Slik gjør du det
-
1
Skjær av aspargestoppene og legg dem til side. Skjær resten av aspargesen i små biter.
-
2
Stek sjalottløk og og vårløk i smør i en kjele. Tilsett asparges og la den steke med i noen minutter. Spe med fløte, melk og kyllingfond. La det koke i 5 minutter.
-
3
Miks suppen med en stavmikser og smak til med salt, pepper og sukker. Avkjøl.
-
4
Rør inn musserende vin like før servering. Pynt med reddikskiver og timian.