tablecloth-basil
Grønn aspargessuppe
(21)

Grønn aspargessuppe

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på en perfekt liten forrett til vår- og sommergjestene. Suppen er laget med grønn asparges og smaker friskt.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

250 gasparges
2 stksjalottløk
2 stkvårløk
1 ssTINE Meierismør
2 dlTINE Matfløte
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 sskyllingfond
littsalt og pepper
1 tssukker
2 dlmusserende hvitvin, Farris eller Mozell

Tilbehør:

8 stkreddiker
2 ssfrisk grovhakket timian
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Skjær av aspargestoppene og legg dem til side. Skjær resten av aspargesen i små biter.
    2. Stek sjalottløk og og vårløk i smør i en kjele. Tilsett asparges og la den steke med i noen minutter. Spe med fløte, melk og kyllingfond. La det koke i 5 minutter.
    3. Miks suppen med en stavmikser og smak til med salt, pepper og sukker. Avkjøl.
    4. Rør inn musserende vin like før servering. Pynt med reddikskiver og timian.
blue heart
Tips!

Du kan erstatte musserende vin med Farris eller annet mineralvann som ikke er svært søtt.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff