Grønn aspargessuppe

Grønn aspargessuppe

Kommentarer 0
  • Middels
  • 15 min
Oppskrift på en perfekt liten forrett til vår- og sommergjestene. Suppen er laget med grønn asparges og smaker friskt.

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g asparges
2 stk sjalottløk
2 stk vårløk
1 ss TINE Meierismør
2 dl TINE Matfløte
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ss kyllingfond
½ ts salt og pepper
1 ts sukker
2 dl musserende hvitvin , Farris eller Mozell

Tilbehør:

8 stk reddiker
2 ss frisk grovhakket timian

Slik gjør du det

    1. Skjær av aspargestoppene og legg dem til side. Skjær resten av aspargesen i små biter.
    2. Stek sjalottløk og og vårløk i smør i en kjele. Tilsett asparges og la den steke med i noen minutter. Spe med fløte, melk og kyllingfond. La det koke i 5 minutter.
    3. Miks suppen med en stavmikser og smak til med salt, pepper og sukker. Avkjøl.
    4. Rør inn musserende vin like før servering. Pynt med reddikskiver og timian.
Tips!

Du kan erstatte musserende vin med Farris eller annet mineralvann som ikke er svært søtt.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat