Ajo Bianco med Coppa skinke

Ajo Bianco med Coppa skinke

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Spansk delikatesse og en hvit utgave av den kanskje mer kjente Gazpacho-suppen. Du kan servere den som en liten forrett eller til lunsj.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 ss mandler (skåldede, gjerne trukket i melk over natten)
1 stk sjalottløk i skiver
3 fedd hvitløk hakket
1 dl sherry
20 stk druer
½ stilk stangselleri
1 skive brød (daggammelt)
2 ss TINE Meierismør
6 dl vann eller hønsebuljong
3 dl TINE Kremfløte
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
8 skiver spekeskinke (f.eks. Coppa)

Slik gjør du det

    1. Mandler, sjalottløk, hvitløk, sherry, druer, stangselleri og brød freses i smøret. Ha på vann eller hønsebuljong. Kok opp og tilsett fløte og melk litt etter litt. Smak til med salt og pepper.
      Tips!

      Du kan legge skåldede mandler til å trekke i melk over natten. Denne melken kan du så bruke i suppen.

    2. Kjør alt i blender og server suppen med tynne skiver av en god spansk eller italiensk spekeskinke.
      Tips!

      Server gjerne et godt brød ved siden av.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat