Ajo Bianco med Coppa skinke

Ajo Bianco med Coppa skinke

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Spansk delikatesse og en hvit utgave av den kanskje mer kjente Gazpacho-suppen. Du kan servere den som en liten forrett eller til lunsj.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 ss mandler (skåldede, gjerne trukket i melk over natten)
1 stk sjalottløk i skiver
3 fedd hvitløk hakket
1 dl sherry
20 stk druer
½ stilk stangselleri
1 skive brød (daggammelt)
2 ss TINE Meierismør
6 dl vann eller hønsebuljong
3 dl TINE Kremfløte
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
8 skiver spekeskinke (f.eks. Coppa)

Slik gjør du det

    1. Mandler, sjalottløk, hvitløk, sherry, druer, stangselleri og brød freses i smøret. Ha på vann eller hønsebuljong. Kok opp og tilsett fløte og melk litt etter litt. Smak til med salt og pepper.
      Tips!

      Du kan legge skåldede mandler til å trekke i melk over natten. Denne melken kan du så bruke i suppen.

    2. Kjør alt i blender og server suppen med tynne skiver av en god spansk eller italiensk spekeskinke.
      Tips!

      Server gjerne et godt brød ved siden av.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat