Oppskrift på Ajo Bianco med Coppa skinke
0

Ajo Bianco med Coppa skinke

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Spansk delikatesse og en hvit utgave av den kanskje mer kjente Gazpacho-suppen. Du kan servere den som en liten forrett eller til lunsj.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 ssmandler (skåldede, gjerne trukket i melk over natten)
1 stksjalottløk i skiver
3 feddhvitløk hakket
1 dlsherry
20 stkdruer
½ stilkerstangselleri
1 skivebrød (daggammelt)
2 ssTINE Meierismør
6 dlvann eller hønsebuljong
3 dlTINE Kremfløte
1 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
8 skiverspekeskinke (f.eks. Coppa)

Slik gjør du det

    1. Mandler, sjalottløk, hvitløk, sherry, druer, stangselleri og brød freses i smøret. Ha på vann eller hønsebuljong. Kok opp og tilsett fløte og melk litt etter litt. Smak til med salt og pepper.

      Tips:

      Du kan legge skåldede mandler til å trekke i melk over natten. Denne melken kan du så bruke i suppen.

    2. Kjør alt i blender og server suppen med tynne skiver av en god spansk eller italiensk spekeskinke.

      Tips:

      Server gjerne et godt brød ved siden av.

Kommentarer