
Ajo Bianco med Coppa skinke
Enkel•30 min min
Spansk delikatesse og en hvit utgave av den kanskje mer kjente Gazpacho-suppen. Du kan servere den som en liten forrett eller til lunsj.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 ssmandler (skåldede, gjerne trukket i melk over natten)
-
1 stksjalottløk i skiver
-
3 feddhvitløk hakket
-
1 dlsherry
-
20 stkdruer
-
½ stilkstangselleri
-
1 skivebrød (daggammelt)
-
2 ss
-
6 dlvann eller hønsebuljong
-
3 dl
-
1 dl
-
8 skiverspekeskinke (f.eks. Coppa)
Slik gjør du det
-
1
Mandler, sjalottløk, hvitløk, sherry, druer, stangselleri og brød freses i smøret. Ha på vann eller hønsebuljong. Kok opp og tilsett fløte og melk litt etter litt. Smak til med salt og pepper.
Tips
Du kan legge skåldede mandler til å trekke i melk over natten. Denne melken kan du så bruke i suppen.
-
2
Kjør alt i blender og server suppen med tynne skiver av en god spansk eller italiensk spekeskinke.
Tips
Server gjerne et godt brød ved siden av.