Ajo Bianco med Coppa skinke

Ajo Bianco med Coppa skinke

0
7
Enkel30 min
Spansk delikatesse og en hvit utgave av den kanskje mer kjente Gazpacho-suppen. Du kan servere den som en liten forrett eller til lunsj.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 ss
    mandler (skåldede, gjerne trukket i melk over natten)
  • 1 stk
    sjalottløk i skiver
  • 3 fedd
    hvitløk hakket
  • 1 dl
    sherry
  • 20 stk
    druer
  • ½ stilk
    stangselleri
  • 1 skive
    brød (daggammelt)
  • 2 ss
  • 6 dl
    vann eller hønsebuljong
  • 3 dl
  • 1 dl
  • 8 skiver
    spekeskinke (f.eks. Coppa)

Slik gjør du det

  1. 1

    Mandler, sjalottløk, hvitløk, sherry, druer, stangselleri og brød freses i smøret. Ha på vann eller hønsebuljong. Kok opp og tilsett fløte og melk litt etter litt. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Du kan legge skåldede mandler til å trekke i melk over natten. Denne melken kan du så bruke i suppen.

  2. 2

    Kjør alt i blender og server suppen med tynne skiver av en god spansk eller italiensk spekeskinke.

    Tips

    Server gjerne et godt brød ved siden av.

Del denne oppskriften: