placeholder image
0

Pizza med potet og chorizo

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Høres pizza med poteter og pølse rart ut? Smakfull chorizo, bacon, rødløk og kokte poteter er overraskende godt!

Antall porsjoner

Ingredienser

Pizzadeig:

½ pakkergjær
2 dlvann (lunkent)
1 tssalt
2 ssolivenolje
400 ghvetemel

Pizzafyll

4 stkstore, kokte poteter
200 gchorizo eller annen pølse
70 gbacon
1 stkrødløk
1 sshvitløksfedd eller rødvinseddik
2 ssolivenolje
2 dlferdig pizzasaus
½ tspepper
150 gTINE Revet Ost Original eller annen god revet ost

Slik gjør du det

  • Pizzadeig:

    1. Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet, salt og olje. Rør i mel litt av gangen, til du får en smidig deig. La den heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
  • Pizzafyll:

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Kok potetskiver myke i lettsaltet vann, i ca. 10 minutter.
    3. Skjær pølse i skiver og bacon i biter. Skrell og del løk i strimler. Bland løk med eddik og olje.
    4. Kjevle ut pizzadeigen tynt på et bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten. Pensle bunnen med olivenolje og fordel pizzasausen over. Legg på poteter. Krydre med pepper.

      Tips:

      Har du litt ekstra tid kan du lage denne gode hjemmelagede pizzasausen.

    5. Fordel pølse, bacon, løk og pizzaost utover og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Tips:

Det finnes mange spennende pølsetyper. Prøv deg frem med dine favoritter!

Kommentarer