Pizza med potet og chorizo

Pizza med potet og chorizo

0
8
Enkel45 min
Høres pizza med poteter og pølse rart ut? Smakfull chorizo, bacon, rødløk og kokte poteter er overraskende godt!

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzadeig:

  • ½ pakke
    gjær
  • 2 dl
    vann (lunkent)
  • 1 ts
    salt
  • 2 ss
    olivenolje
  • 400 g
    hvetemel

Pizzafyll

  • 4 stk
    store, kokte poteter
  • 200 g
    chorizo eller annen pølse
  • 70 g
    bacon
  • 1 stk
    rødløk
  • 1 ss
    hvitløksfedd eller rødvinseddik
  • 2 ss
    olivenolje
  • 2 dl
    ferdig pizzasaus
  • ½ ts
    pepper
  • 150 g
    TINE Ekte Revet Ost Original eller annen god revet ost

Slik gjør du det

  1. 1

    Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet, salt og olje. Rør i mel litt av gangen, til du får en smidig deig. La den heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.

Pizzafyll:

  1. 2

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 3

    Kok potetskiver myke i lettsaltet vann, i ca. 10 minutter.

  3. 4

    Skjær pølse i skiver og bacon i biter. Skrell og del løk i strimler. Bland løk med eddik og olje.

  4. 5

    Kjevle ut pizzadeigen tynt på et bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten. Pensle bunnen med olivenolje og fordel pizzasausen over. Legg på poteter. Krydre med pepper.

    Tips

    Har du litt ekstra tid kan du lage denne gode hjemmelagede pizzasausen.

  5. 6

    Fordel pølse, bacon, løk og pizzaost utover og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Tips

Det finnes mange spennende pølsetyper. Prøv deg frem med dine favoritter!

Del denne oppskriften: