
Pizza med potet og chorizo
Enkel•45 min15 min
Høres pizza med poteter og pølse rart ut? Smakfull chorizo, bacon, rødløk og kokte poteter er overraskende godt!
Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzadeig:
-
½ pakkegjær
-
2 dlvann (lunkent)
-
1 tssalt
-
2 ssolivenolje
-
400 ghvetemel
Pizzafyll
-
4 stkstore, kokte poteter
-
200 gchorizo eller annen pølse
-
70 gbacon
-
1 stkrødløk
-
1 sshvitløksfedd eller rødvinseddik
-
2 ssolivenolje
-
2 dlferdig pizzasaus
-
½ tspepper
-
150 gTINE® Ekte Revet Ost Original eller annen god revet ost
Slik gjør du det
-
1
Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet, salt og olje. Rør i mel litt av gangen, til du får en smidig deig. La den heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
Pizzafyll:
-
2
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
3
Kok potetskiver myke i lettsaltet vann, i ca. 10 minutter.
-
4
Skjær pølse i skiver og bacon i biter. Skrell og del løk i strimler. Bland løk med eddik og olje.
-
5
Kjevle ut pizzadeigen tynt på et bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten. Pensle bunnen med olivenolje og fordel pizzasausen over. Legg på poteter. Krydre med pepper.
Tips
Har du litt ekstra tid kan du lage denne gode hjemmelagede pizzasausen.
-
6
Fordel pølse, bacon, løk og pizzaost utover og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.