Pai à la Sveitser

Pai à la Sveitser

0
9
Enkel60 min
En smakfull ostepai er alltid vellykket å servere gjestene og denne er svært enkel å lage, særlig når du skal ha venner på besøk en kveld midt i uka. Sveitserost har en fyldig smak som smaker kjempegodt i paien.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    ferdig paibunn

Fyll:

  • 200 g
    kokt skinke (i terninger)
  • 1 stk
    purre
  • 20 stk
    små oliven
  • 3 stk
    egg
  • 3 dl
  • 200 g
  • ⅛ ts
    revet muskat
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  2. 2

    Rull deigen ut, dekk paiformen og prikk paibunnen med en gaffel. Sett det kjølig i ca. 15 minutter.

  3. 3

    Fordel skinkebitene over paibunnen. Vask og rens purren. Kutt den i ringer og fordel den over skinken. Pisk egg og fløte sammen med en gaffel, ha i ost og krydder. Hell blandingen over skinken. Dryss på oliven (de kan også sløyfes og serveres ved siden av paien).

  4. 4

    Stek paien i nedre del av ovnen i 30 - 40 minutter, til den er gyllen. Server paien lunken, gjerne med en salat.

Tips

Server gjerne en god salat og godt brød til. Dersom du serverer paien med en salat og som et lite ekstramåltid som kveldskos kan du beregne én pai til 6 personer.

Del denne oppskriften: