
Pai à la Sveitser
Enkel•60 min min
En smakfull ostepai er alltid vellykket å servere gjestene og denne er svært enkel å lage, særlig når du skal ha venner på besøk en kveld midt i uka. Sveitserost har en fyldig smak som smaker kjempegodt i paien.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkferdig paibunn
Fyll:
-
200 gkokt skinke (i terninger)
-
1 stkpurre
-
20 stksmå oliven
-
3 stkegg
-
3 dl
-
200 gTINE® Norsk Sveitser (revet)
-
⅛ tsrevet muskat
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
-
2
Rull deigen ut, dekk paiformen og prikk paibunnen med en gaffel. Sett det kjølig i ca. 15 minutter.
-
3
Fordel skinkebitene over paibunnen. Vask og rens purren. Kutt den i ringer og fordel den over skinken. Pisk egg og fløte sammen med en gaffel, ha i ost og krydder. Hell blandingen over skinken. Dryss på oliven (de kan også sløyfes og serveres ved siden av paien).
-
4
Stek paien i nedre del av ovnen i 30 - 40 minutter, til den er gyllen. Server paien lunken, gjerne med en salat.