
Pai à la Jarlsberg®
Enkel•30 min min
Pai er alltid hyggelig å få servert. Og det passer både som lunsjrett, enkel middag eller når du vil servere noe ekstra godt til kvelds. Med den ferdige paibunnen går det ekstra raskt og enkelt å lage denne ostepaien.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkferdig paibunn
Fyll:
-
200 gkokt skinke
-
1 dlRevet JARLSBERG®
-
3 stkegg
-
1 dlTINE® Crème Fraîche Original (evt. TINE Lett Crème Fraîche)
-
1 dl
-
2 ssfinhakkede urter (f.eks. persille, estragon eller timian)
-
2 tsnykvernet sort pepper
-
½ tssalt
-
¼ tsrevet muskat
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en pai- eller springform med løs kant 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 150 °C.
-
2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel, og sett formen med deig kjølig i ca. 15 minutter. Bunnen trenger ikke å forsteke.
-
3
Bland skinketerninger, ost, Crème Fraîche og fløte i en bolle. Smak til med hakkede krydderurter, muskat, salt og pepper. Hell røren i paiskallet. Stek til overflaten blir gyllen, ca. 20 minutter.
-
4
Rist litt på formen og kjenn om den har satt seg. Øk eventuelt steketiden litt til den er ferdig. Avkjøl paien litt før du serverer så blir det enklere å dele i porsjonsstykker.