Minipaier med pølse

Minipaier med pølse

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Lag små porsjonsformer eller en større pai av denne oppskriften. Velg gjerne en lagret ost med mye smak. Små pølser er ypperlig å legge i pai. Lag paibunnen selv, eller spar tid ved å bruke en ferdig bunn. Minipaiene er perfekte å servere på en vennekveld eller når familien er samlet.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stk Nå® Paibunn

eller lag din egen paibunn

3 dl hvetemel
125 g kaldt TINE Meierismør
3 ss vann

Paifyll

15 stk små pølser
15 stk cherrytomater
2 stk egg
1 ½ dl TINE Kremfløte
2 ½ dl TINE Revet Ost Original eller annen god gulost
3 ss frisk rosmarin
¼ ts salt
¼ ts nymalt pepper

Slik gjør du det

    1. Rull deigen ut og dekk formene, prikk med gaffel. Sett formene kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.
  1. Hjemmelaget paibunn

    1. Til denne oppskriften på pai, trenger du 5 små paiformer på ca 12 cm i diameter eller en paiform på ca 22 cm i diameter.
    2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
    3. Trykk deigen ut i porsjonsformene. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formene kjølig minst 30 minutter.
    4. Sett stekeovnen på 225 °C.
    5. Forstek paibunnene midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta dem ut og avkjøl.
    6. Pisk sammen egg, fløte, salt og litt nykvernet pepper. Bland i osten. Fordel blandingen i paiskallet. Fordel pølser og tomater i eggblandingen og legg i litt rosmarin.
    7. Stek paiformene i ovnen til eggblandingen har stivnet og paiene har fått fin farge, ca 15-20 minutter for de små paiene og ca 30 minutter for en stor form.
    8. Server med salat
Tips!

Ønsker du en glutenfri paibunn, kan Finax glutenfri grov melmiks fås kjøpt i de fleste større butikker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat