
Minipaier med pølse
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
-
1 stkferdig paibunn
eller lag din egen paibunn
-
3 dlhvetemel
-
125 gkaldt TINE® Meierismør
-
3 ssvann
Paifyll
-
15 stksmå pølser
-
15 stkcherrytomater
-
2 stkegg
-
1 ½ dl
-
2 ½ dlTINE® Ekte Revet Ost Original eller annen god gulost
-
3 ssfrisk rosmarin
-
¼ tssalt
-
¼ tsnymalt pepper
Slik gjør du det
-
1
Rull deigen ut og dekk formene, prikk med gaffel. Sett formene kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.
Hjemmelaget paibunn
-
2
Til denne oppskriften på pai, trenger du 5 små paiformer på ca 12 cm i diameter eller en paiform på ca 22 cm i diameter.
-
3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
-
4
Trykk deigen ut i porsjonsformene. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formene kjølig minst 30 minutter.
-
5
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
6
Forstek paibunnene midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta dem ut og avkjøl.
-
7
Pisk sammen egg, fløte, salt og litt nykvernet pepper. Bland i osten. Fordel blandingen i paiskallet. Fordel pølser og tomater i eggblandingen og legg i litt rosmarin.
-
8
Stek paiformene i ovnen til eggblandingen har stivnet og paiene har fått fin farge, ca 15-20 minutter for de små paiene og ca 30 minutter for en stor form.
-
9
Server med salat