Håndkle og blad
Minipaier med pølse
(88)

Minipaier med pølse

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag små porsjonsformer eller en større pai av denne oppskriften. Velg gjerne en lagret ost med mye smak. Små pølser er ypperlig å legge i pai. Lag paibunnen selv, eller spar tid ved å bruke en ferdig bunn. Minipaiene er perfekte å servere på en vennekveld eller når familien er samlet.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stkNå® Paibunn

eller lag din egen paibunn

3 dlhvetemel
125 gkaldt TINE Meierismør
3 ssvann

Paifyll

15 stksmå pølser
15 stkcherrytomater
2 stkegg
1 ½ dlTINE Kremfløte
2 ½ dlTINE Revet Ost Original eller annen god gulost
3 ssfrisk rosmarin
¼ tssalt
¼ tsnymalt pepper
BladBlad

Slik gjør du det

  • Nå Paibunn

    1. Rull deigen ut og dekk formene, prikk med gaffel. Sett formene kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.
  • Hjemmelaget paibunn

    1. Til denne oppskriften på pai, trenger du 5 små paiformer på ca 12 cm i diameter eller en paiform på ca 22 cm i diameter.
    2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
    3. Trykk deigen ut i porsjonsformene. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formene kjølig minst 30 minutter.
    4. Sett stekeovnen på 225 °C.
    5. Forstek paibunnene midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta dem ut og avkjøl.
    6. Pisk sammen egg, fløte, salt og litt nykvernet pepper. Bland i osten. Fordel blandingen i paiskallet. Fordel pølser og tomater i eggblandingen og legg i litt rosmarin.
    7. Stek paiformene i ovnen til eggblandingen har stivnet og paiene har fått fin farge, ca 15-20 minutter for de små paiene og ca 30 minutter for en stor form.
    8. Server med salat
Blått hjerte
Tips!

Ønsker du en glutenfri paibunn, kan Finax glutenfri grov melmiks fås kjøpt i de fleste større butikker.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat