Vegetarlasagne
En smakfull vegetarlasagne som passer både hverdag og fest, laget i samarbeid med Bocuse d’Or-kokk Christian André Pettersen. Lasagnen kan fint stå noen dager i kjøleskapet, den smaker fortsatt like godt og er super restemat!
Enkel•50 min•4 personer
Ingredienser
- 1 pakke lasagneplate
- 1 stykk aubergine, skrellet og kuttet i tynne skiver
- 1 pakke TINE® Ekte Revet Ost Original
Tomatsaus
- 1 stykk finhakket løk
- 2 stykk finhakket hvitløksfedd
- 125 g sopp, revet i biter (shiitake, østerssopp, eller annet du foretrekker)
- 50 g sellerirot, i terninger
- 0.5 dl olivenolje
- 2 boks hermetiske tomater
- 2 stykk stangselleri, i tynne skiver
- 1 kvist frisk timian, finkuttet (eller tørket krydder)
- 1 ss soyasaus
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Bechamel med ost
- 2 ss hvetemel
- 50 g TINE® Meierismør
- 4 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 50 g TINE® Ekte Revet Ost Original
- 0.25 ts muskat
Tilbehør
- 4 skive godt brød
- 1 pose salatblanding
- 1 stykk rømmedressing
Slik gjør du
1
Vi begynner med tomatsausen. Finn fram en kjele eller en dyp panne, ha i olivenolje og sett platen på medium høy varme. Ha i finhakket løk, hvitløk og en klype salt, og la dette surre i pannen i ca. 2 minutter til løken er blank og myk. Tilsett så sopp og selleri, og fres i 2 minutter til. Tilsett hermetiske tomater og la dette koke sammen i 5–6 minutter. Ta kjelen av platen, tilsett stangselleri, timian og soyasaus, og smak til med salt og pepper.
2
3
Nå skal vi lage bechamelsausen. Smelt smøret i en liten gryte på medium høy varme. Når smøret har begynt å boble, tilsettes hvetemel. Rør godt sammen med en visp. Øk temperaturen til nesten maks, og spe inn melk mens du rører konstant slik at melken koker seg inn i melblandingen. Pass på å røre godt, slik at melken ikke svir seg i bunnen av kjelen. Senk så temperaturen til medium varme og la sausen få putre i noen minutter. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper. Vend inn revet ost på slutten.
4
Smør en stor ildfast form på ca. 20 x 30 cm med smør, og legg skiver av aubergine i bunnen av formen. Legg så tomatsaus, lasagneplater og bechamelsaus lagvis. Gjenta til du er tom for ingredienser og avslutt med revet ost på toppen.
5
Stek i ovnen i 20-25 minutter, eller til lasagneplatene er myke og toppen gyllen. Server gjerne med en god salat, rømmedressing og noen skiver godt brød.