Vegetarlasagne
Enkel•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 pakkelasagneplate
-
1 stkaubergine skrellet og kuttet i tynne skiver
-
1 pakke
Tomatsaus
-
1 stkfinhakket løk
-
2 stkfinhakket hvitløksfedd
-
125 gsopp revet i biter (shiitake, østerssopp, eller annet du foretrekker)
-
50 gsellerirot i terninger
-
½ dlolivenolje
-
2 bokserhermetiske tomater
-
2 stkstangselleri i tynne skiver
-
1 kvistfrisk timian finkuttet (eller tørket krydder)
-
1 sssoyasaus
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Bechamel med ost
-
2 sshvetemel
-
50 g
-
4 dl
-
50 g
-
¼ tsmuskat
Tilbehør
-
4 skivergodt brød
-
1 posesalatblanding
-
1 stkrømmedressing
Slik gjør du det
-
1
Vi begynner med tomatsausen. Finn fram en kjele eller en dyp panne, ha i olivenolje og sett platen på medium høy varme. Ha i finhakket løk, hvitløk og en klype salt, og la dette surre i pannen i ca. 2 minutter til løken er blank og myk. Tilsett så sopp og selleri, og fres i 2 minutter til. Tilsett hermetiske tomater og la dette koke sammen i 5–6 minutter. Ta kjelen av platen, tilsett stangselleri, timian og soyasaus, og smak til med salt og pepper.
-
2
Sett ovnen på 180 °C.
-
3
Nå skal vi lage bechamelsausen. Smelt smøret i en liten gryte på medium høy varme. Når smøret har begynt å boble, tilsettes hvetemel. Rør godt sammen med en visp. Øk temperaturen til nesten maks, og spe inn melk mens du rører konstant slik at melken koker seg inn i melblandingen. Pass på å røre godt, slik at melken ikke svir seg i bunnen av kjelen. Senk så temperaturen til medium varme og la sausen få putre i noen minutter. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper. Vend inn revet ost på slutten.
-
4
Smør en stor ildfast form på ca. 20 x 30 cm med smør, og legg skiver av aubergine i bunnen av formen. Legg så tomatsaus, lasagneplater og bechamelsaus lagvis. Gjenta til du er tom for ingredienser og avslutt med revet ost på toppen.
-
5
Stek i ovnen i 20-25 minutter, eller til lasagneplatene er myke og toppen gyllen. Server gjerne med en god salat, rømmedressing og noen skiver godt brød.