Vegetarlasagne

Vegetarlasagne

0
12
Enkel50 min
En smakfull vegetarlasagne som passer både hverdag og fest, laget i samarbeid med Bocuse d’Or-kokk Christian André Pettersen. Lasagnen kan fint stå noen dager i kjøleskapet, den smaker fortsatt like godt og er super restemat!

Ingredienser

Antall porsjoner

Tomatsaus

  • 1 stk
    finhakket løk
  • 2 stk
    finhakket hvitløksfedd
  • 125 g
    sopp revet i biter (shiitake, østerssopp, eller annet du foretrekker)
  • 50 g
    sellerirot i terninger
  • ½ dl
    olivenolje
  • 2 bokser
    hermetiske tomater
  • 2 stk
    stangselleri i tynne skiver
  • 1 kvist
    frisk timian finkuttet (eller tørket krydder)
  • 1 ss
    soyasaus
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Bechamel med ost

Tilbehør

  • 4 skiver
    godt brød
  • 1 pose
    salatblanding
  • 1 stk
    rømmedressing

Slik gjør du det

  1. 1

    Vi begynner med tomatsausen. Finn fram en kjele eller en dyp panne, ha i olivenolje og sett platen på medium høy varme. Ha i finhakket løk, hvitløk og en klype salt, og la dette surre i pannen i ca. 2 minutter til løken er blank og myk. Tilsett så sopp og selleri, og fres i 2 minutter til. Tilsett hermetiske tomater og la dette koke sammen i 5–6 minutter. Ta kjelen av platen, tilsett stangselleri, timian og soyasaus, og smak til med salt og pepper.

  2. 2

    Sett ovnen på 180 °C.

  3. 3

    Nå skal vi lage bechamelsausen. Smelt smøret i en liten gryte på medium høy varme. Når smøret har begynt å boble, tilsettes hvetemel. Rør godt sammen med en visp. Øk temperaturen til nesten maks, og spe inn melk mens du rører konstant slik at melken koker seg inn i melblandingen. Pass på å røre godt, slik at melken ikke svir seg i bunnen av kjelen. Senk så temperaturen til medium varme og la sausen få putre i noen minutter. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper. Vend inn revet ost på slutten.

  4. 4

    Smør en stor ildfast form på ca. 20 x 30 cm med smør, og legg skiver av aubergine i bunnen av formen. Legg så tomatsaus, lasagneplater og bechamelsaus lagvis. Gjenta til du er tom for ingredienser og avslutt med revet ost på toppen.

  5. 5

    Stek i ovnen i 20-25 minutter, eller til lasagneplatene er myke og toppen gyllen. Server gjerne med en god salat, rømmedressing og noen skiver godt brød.

Del denne oppskriften: