Vegetarboller i tomatsaus

Vegetarboller i tomatsaus

2
  • Enkel
  • 20 min
Den klassiske pastaretten med kjøttboller i tomatsaus, blir enkelt vegetariske med VGTR boller. En enkel og god hverdagsmiddag! 

Ingredienser

1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 ss olivenolje
2 ss tomatpuré
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss balsamicoeddik
½ ts sukker
½ ts salt
½ ts pepper
1 pakke TINE VGTR Boller

Til servering

200 g båndspagetti
100 g Michelangelo Parmesan
1 stilk frisk basilikum

Slik gjør du det

    1. Finhakk løk og hvitløk, og fres i en varm gryte med olje til mykt, ca. 3 minutter. Tilsett tomatpuré og stek videre i 1 minutt.
      Tips!
      Du kan tilsette mer grønnsaker i sausen, men da må den koke litt lenger. Gulrot, selleri, squash og aubergine kan deles i små terninger og frese med løken. La sausen koke i 20 minutter eller til grønnsakene er møre. Spe eventuelt med litt grønnsaksbuljong om sausen blir for tykk. 
    2. Ha i hakkede tomater, eddik, sukker, salt og pepper og la småkoke i 5-10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. Ønsker du en helt glatt saus kan du kjøre den med stavmikser.
    3. Brun VGTR bollene raskt i en varm panne, ha over i sausen og la småkoke til de er gjennomvarme, ca. 5 minutter.
    4. Kok pasta etter anvisning på pakken og server med VGTR boller i tomatsaus. Dryss over revet parmesan og frisk basilikum ved servering.
Tips!
Har du dårlig tid kan du kjøpe ferdig spagettisaus på glass. Da har du virkelig middag i en fei! 

Kommentarer

  • Katrine

    3 måneder siden
    Parmesan er vel ikke vegetarisk? Det burde vel ikke inkluderes i en vegetarisk oppskrift, eller ihvertfall informeres om.

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Katrine,

      Vegetarisk kost inneholder gjerne ost, egg og diverse. Vegetarianere kan spise ting laget av dyr, men ikke selve dyret.

      Veganere holder seg helt unna ting laget av dyr. God matlaging!

       (4)


Det er mye kjærlighet i god mat