Risotto med artisjokk
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkartisjokk
-
1 lkraft
-
2 ssolivenolje
-
1 stkløk
-
1 feddhvitløk
-
400 grisottoris
-
4 dltørr hvitvin
-
2 sshakket bladpersille
-
2 sskapers
-
1 ss
-
90 grevet Michelangelo Parmesan
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Topping
-
2 feddhvitløk
-
2 ss
Slik gjør du det
-
1
Kok artisjokk mør i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Plukk av bladene, fjern den hårete kjernen og del hjertet i små biter (ev. bruk artisjokk på boks).
-
2
Varm kraften i en egen gryte. Du kan bruke kjøtt- sopp-, kylling-, fiske- eller grønnsakskraft.
-
3
Hakk løk og hvitløk og fres i olje og smør på lav varme til myke. Tilsett ris og fres i noen minutter.
-
4
Hell over vin og rør til all vesken har fordampet. Spe med kraft, litt av gangen, under omrøring og la vesken koke nesten helt inn mellom hver gang. Spe gradvis med mer veske til nesten all kraften er kokt inn og risen er al dente, ca. 15 minutter.
-
5
Rør inn artisjokkhjertet i biter, hakket bladpersille og kapers rett før risen er ferdig. Ta kjelen av platen, rør inn smør og parmesan og smak til med salt og pepper.
-
6
Finsnitt 2 hvitløkfedd og fres lett gyllen i smør. Server risottoen toppet med stekt hvitløk i smør, artisjokkblader og revet parmesan.