Pasta bolognese med vegetardeig

Pasta bolognese med vegetardeig

0
  • Enkel
  • 40 min
En klassisk pastarett som hele familien digger, selv uten kjøtt. Kjøttet bytter du enkelt ut med VGTR deig.

Ingredienser

1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
2 ss olivenolje
1 pakke TINE VGTR Deig
3 stk gulrøtter
2 stilker stangselleri
2 ss tomatpuré
2 bokser hermetiske tomater
½ dl rødvin (kan sløyfes)
2 dl grønnsaksbuljong
1 stk laurbærblad
2 ss balsamicoeddik
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts sukker (kan sløyfes)
400 g spaghetti

Til servering

4 ss revet Michelangelo Parmesan
4 ss finstrimlet bladpersille

Slik gjør du det

    1. Finhakk løk og hvitløk, og fres mykt i en stor gryte med olje, ca. 4 minutter. Tilsett VGTR deig og stek mens deigen hakkes i biter og den får farge.
    2. Skjær gulrot og stangselleri i små terninger og fres med kjøttet i et par minutter. Ha i tomatpuré og fres videre i 1 minutt under omrøring.
    3. Ha i hermetiserte tomater, rødvin, grønnsaksbuljong og laurbærblad og kok opp. La småkoke i 20-25 minutter eller til grønnsakene er møre. Ha i balsamicoeddik og smak til med salt, pepper og sukker.
    4. Kok spagetti al dente etter anvisning på pakken, sil av vannet og vend med sausen. Server med revet parmesan og bladpersille. Server gjerne godt brød eller hvitløksbaguetter til om du ønsker mer mat.
Tips!
Lag gjerne en ekstra stor porsjon for dette er en middag som egner seg til frysing. Frys sausen for seg. Tin før bruk, varm opp og vend med nykokt pasta.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat