Pasta à la brunost

Pasta à la brunost

8
  • Enkel
  • 20 min
Overvinn skepsisen din. Brunosten setter i denne gode pastaretten en fyldig smak på tomatsausen. Vi lover deg at hadde italienerne hatt brunost, så hadde de laget denne retten.

Ingredienser

4 ss TINE Meierismør
450 g kjøttdeig
1 stk grovhakket løk
3 ss tomatpuré
1 stk finsnittet purre
2 stk tomater i båter
½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
200 g TINE Gudbrandsdalsost Original , eller annen god brunost
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
250 g kokt tagliatelle , eller annen pasta

Dryss

1 dl basilikumblader

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret i en varm stekepanne. Brun kjøttdeigen til en grynet, gyllen masse sammen med løken. Tilsett tomatpuré, purre og tomater.
    2. Varm opp melken og la osten smelte i den under omrøring. Smak til med salt og pepper. Hell osteblandingen i kjøttsausen.
    3. Kok tagliatelle (eller annen pasta) som anvist på pakken, og server til. Dryss over basilikum ved servering.
Tips

Server denne retten sammen med nystekte hvitløksbrød.

Kommentarer

  • Tim

    12 måneder siden
    Denne sausen er fantastisk! Jeg har prøvd forskjellige varianter: med kjøttdeig, men også vegetariansk med soyakjøtt, eller som lasagne (som er min favoritt), og den smakte kjempebra hver gang! :) Bare litt vanskelig å få brunost her i Tyskland...

     (0)

    • Ludde

      2 måneder siden
      skjerp deg satan

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat