Pasta à la brunost

Pasta à la brunost

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 20 min
Overvinn skepsisen din. Brunosten setter i denne gode pastaretten en fyldig smak på tomatsausen. Vi lover deg at hadde italienerne hatt brunost, så hadde de laget denne retten.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 ss TINE Meierismør
450 g kjøttdeig
1 stk grovhakket løk
3 ss tomatpuré
1 stk finsnittet purre
2 stk tomater i båter
½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
200 g TINE Gudbrandsdalsost Original , eller annen god brunost
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
250 g kokt tagliatelle , eller annen pasta

Dryss

1 dl basilikumblader

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret i en varm stekepanne. Brun kjøttdeigen til en grynet, gyllen masse sammen med løken. Tilsett tomatpuré, purre og tomater.
    2. Varm opp melken og la osten smelte i den under omrøring. Smak til med salt og pepper. Hell osteblandingen i kjøttsausen.
    3. Kok tagliatelle (eller annen pasta) som anvist på pakken, og server til. Dryss over basilikum ved servering.
Tips!

Server denne retten sammen med nystekte hvitløksbrød.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tim

    13 dager siden
    Denne sausen er fantastisk! Jeg har prøvd forskjellige varianter: med kjøttdeig, men også vegetariansk med soyakjøtt, eller som lasagne (som er min favoritt), og den smakte kjempebra hver gang! :) Bare litt vanskelig å få brunost her i Tyskland...

    Kommenter  (0)


  • Robert moseng

    2 år siden
    Meg å samboeren prøvde den og vi begge var enig om at det var en god og morsom vri på en klassisk rett men den klassisk er best ;)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Robert, Så bra det smakte og at dere testet ut en ny rett :) God jul!

      Kommenter  (0)


  • Turid Hanseth

    6 år siden
    Denne kombinasjonen høres litt merkelig ut,og måtte derfor prøves.. Testpanelet på 12 og 15 år syns d var kjempegodt :))

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Turid! Takk for at du deler testresultatet med oss! Glad det falt i smak hos testpanelet! Det er jo en høyst original oppskrift, men som er vel verdt å prøve ut! :) Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (0)


  • Jim

    7 år siden
    Min italienske kjæreste uttrykker forferdelse for denne matretten. Misbruk av italiensk kulinær kunst!

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Det var leit at ikke denne pastaretten falt i smak, Jim! Håper kjæresten din finner noe annet som frister her blant våre mange oppskrifter. Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat