Kremet risotto med laks
Middels•25 min min
Risotto smaker veldig godt og er gøy å lage. Den smørstekte soppen tilfører fantastisk smak til perfekt grillet laks.
Ingredienser
Antall porsjoner
Risotto
-
4 dlrisottoris
-
2 stkfinhakket sjalottløk
-
4 ssolivenolje
-
8 dlkyllingbuljong eller kyllingfond, utblandet
-
50 grevet TINE® Norsk Alpeost Blokk , parmesan eller annen smakfull ost
-
1 ss
-
1 dl
Stekt laks
-
600 glaksefilet
-
2 ss
Smørstekt sopp
-
300 gsjampinjong eller annen sopp
-
4 ss
Slik gjør du det
-
1
Fres ris og løk lett i olje. Hell over kokende kyllingkraft, og la risen småkoke til den er myk, ca 18 minutter.
-
2
Rør inn osten, smør og Crème Fraîche. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Stekt laks
-
3
Del laksen i 4 like biter. Stek i smør på høy varme, raskt på begge sider. Dryss over salt og nykvernet pepper.
Smørstekt sopp
-
4
Stek soppen i smør og krydre godt med salt og nykvernet pepper.
-
5
Anrett sopp, risotto og laks pent på tallerkenen og server. Pynt gjerne med flak av parmesan på toppen.