Håndkle og blad
Laks med risotto og Crème Fraîche
(1818)

Laks med risotto og Crème Fraîche

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Risotto smaker veldig godt og er gøy å lage. Den smørstekte soppen tilfører fantastisk smak til perfekt grillet laks.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Risotto

4 dlrisottoris
2 stkfinhakket sjalottløk
4 ssolivenolje
8 dlkyllingbuljong eller kyllingfond, utblandet
50 grevet parmesan eller annen smakfull ost
1 ssTINE Meierismør
1 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %

Stekt laks

600 glaks, gjerne Salma
2 ssTINE Meierismør

Smørstekt sopp

300 gsjampinjong eller annen sopp
4 ssTINE Meierismør
BladBlad

Slik gjør du det

  • Risotto

    1. Fres ris og løk lett i olje. Hell over kokende kyllingkraft, og la risen småkoke til den er myk, ca 18 minutter.
    2. Rør inn parmesan, smør og Crème Fraîche. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  • Stekt laks

    1. Del laksen i 4 like biter. Stek i smør på høy varme, raskt på begge sider. Dryss over salt og nykvernet pepper.
  • Smørstekt sopp

    1. Stek soppen i smør og krydre godt med salt og nykvernet pepper.
    2. Anrett sopp, risotto og laks pent på tallerkenen og server. Pynt gjerne med flak av parmesan på toppen.
Blått hjerte
Tips!

Grunnlaget for risotto er rundkornede ristyper som arborio, carnaroli og vialone nano. Denne risen skiller ut store mengder stivelse under koking, omtrent som den norske grøtrisen du får i butikken.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat