Laks med risotto og Crème Fraîche

Laks med risotto og Crème Fraîche

Kommentarer 2
  • Middels
  • 25 min
Risotto smaker veldig godt og er gøy å lage. Den smørstekte soppen tilfører fantastisk smak til perfekt grillet laks.

Ingredienser

Antall porsjoner

Risotto

4 dl risottoris
2 stk finhakket sjalottløk
4 ss olivenolje
8 dl kyllingbuljong eller kyllingfond, utblandet
50 g revet parmesan eller annen smakfull ost
1 ss TINE Meierismør
1 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %

Stekt laks

600 g laks , gjerne Salma
2 ss TINE Meierismør

Smørstekt sopp

300 g sjampinjong eller annen sopp
4 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Fres ris og løk lett i olje. Hell over kokende kyllingkraft, og la risen småkoke til den er myk, ca 18 minutter.
    2. Rør inn parmesan, smør og Crème Fraîche. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  1. Stekt laks

    1. Del laksen i 4 like biter. Stek i smør på høy varme, raskt på begge sider. Dryss over salt og nykvernet pepper.
  2. Smørstekt sopp

    1. Stek soppen i smør og krydre godt med salt og nykvernet pepper.
    2. Anrett sopp, risotto og laks pent på tallerkenen og server. Pynt gjerne med flak av parmesan på toppen.
Tips!

Grunnlaget for risotto er rundkornede ristyper som arborio, carnaroli og vialone nano. Denne risen skiller ut store mengder stivelse under koking, omtrent som den norske grøtrisen du får i butikken.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Nora

    4 år siden
    Må da være feil med så lite buljong? Risen er jo steinhard.

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Nora, Du har helt rett, her har det sneket seg inn en feil i oppskriften. Det skal være dobbelt så mye buljong som ris. Vi skal endre på dette umiddelbart. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat