Laks med risotto og Crème Fraîche

(16)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Risotto smaker veldig godt og er gøy å lage. Den smørstekte soppen tilfører fantastisk smak til perfekt grillet laks.

Antall porsjoner

Ingredienser

Risotto

4 dlrisottoris
2 stkfinhakket sjalottløk
4 ssolivenolje
8 dlkyllingbuljong eller kyllingfond, utblandet
50 grevet parmesan eller annen smakfull ost
1 ssTINE Meierismør
1 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %

Stekt laks

600 glaks, gjerne Salma
2 ssTINE Meierismør

Smørstekt sopp

300 gsjampinjong eller annen sopp
4 ssTINE Meierismør

Slik gjør du det

  • Risotto

    1. Fres ris og løk lett i olje. Hell over kokende kyllingkraft, og la risen småkoke til den er myk, ca 18 minutter.
    2. Rør inn parmesan, smør og Crème Fraîche. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  • Stekt laks

    1. Del laksen i 4 like biter. Stek i smør på høy varme, raskt på begge sider. Dryss over salt og nykvernet pepper.
  • Smørstekt sopp

    1. Stek soppen i smør og krydre godt med salt og nykvernet pepper.
    2. Anrett sopp, risotto og laks pent på tallerkenen og server. Pynt gjerne med flak av parmesan på toppen.

Tips:

Grunnlaget for risotto er rundkornede ristyper som arborio, carnaroli og vialone nano. Denne risen skiller ut store mengder stivelse under koking, omtrent som den norske grøtrisen du får i butikken.

Kommentarer

  Legg til kommentar