Håndkle og blad
Sprøstekt Vaktel og ravioli med blåmuggost og aprikos
(66)

Sprøstekt vaktel og ravioli med blåmuggost og aprikos

 • Utførelse

  Utfordrende
 • Tid

Å lage sin egen pasta høres kanskje vanskelig ut, men det er lekende lett og ikke minst gøy. Denne varianten er garantert en smakskombinasjon som kommer til å gi dine gjester en opplevelse de vil huske.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkvaktellår
4 stkvaktelbryst
1 ssgrovt salt
½ tssalt
¼ sspepper
1 sssolsikkeolje
1 ssTINE Meierismør

Ravioli

5 dlhvetemel
3 stkegg
3 tsolivenolje
teskjesalt
3 dlvann
3 dlsukker
2 dlvalnøtter
20 stktørkede aprikoser
1 ssfinhakket persille
200 gSelbu Blå
2 stkeggeplommer, til pensling

Saus

1 stksjalottløk
3 dlhvitvin
5 dlTINE Kremfløte
2 sstrøffelolje
50 grevet parmesan
¼ tssalt
¼ tspepper
½ stksitron
BladBlad

Slik gjør du det

 • Vaktel

  1. Legg lår på grovsalt 1 time. Krydre brystene med salt og pepper. Stek vaktellår i olje på middels høy varme til de er sprø. Når lårene begynner å bli ferdig, tilsettes bryst og smør. Når bryst er sprøstekt på skinnsiden, ta pannen av platen og snu brystet, stek videre i 1 minutt.
 • Ravioli

  1. Bland mel, egg, olivenolje, salt og kna det til en pastadeig. Pakk i plastfolie og la hvile i kjøleskap i 30-60 minutter.
  2. Kok opp vann og sukker til en sukkerlake. Ha i valnøtter og sil av vesken. Gjenta et par ganger slik at du får et fint sukkerlag på nøttene. Bak så nøttene på 170 °C i 7-8 minutter til de er gylne. Hakk opp i grovere biter. Spar litt av nøttene for å ha som topping.
  3. Kutt aprikoser i grove biter, finkutt persille, smuldre opp blåmuggost i biter og bland alt med de karamelliserte nøttene. Da er fyllet til Raviolien klart.
  4. Kjevle ut pastadeigen til 2 mm tykkelse. Legg 1 ss med fyll bortover på midten med 7 cm mellomrom langs hele pastaleiven. Visp eggeplommene og pensle langs hele toppen og litt rundt fyllet. Brett leiven over fyllet og press godt ned langs fyllet. Press ut luft inni lommene med fyllet. Skjær ut halvmåner.
 • Saus

  1. Ha finhakket sjalottløk og hvitvin i en kjele, kok opp og reduser ned til 1/4 gjenstår. Tilsett fløte og gi ett oppkok. Smak til med trøffelolje, salt, pepper og litt ferskpresset sitronsaft.
  2. Vend Raviolien i sausen, legg over på en tallerken og dryss over revet parmesan. Legg et vaktelbryst og lår på toppen og server.
Blått hjerte
Tips!

Lag raviolien mange dager i forveien og frys de ned. Fløtesausen kan også lages ett par dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet, og parmesan kan rives klart dagen før.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat