Ovnsstekt kylling med kål- og bønnesalat

(11)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Ovnsstekt kylling med spennende bønnesalat gjør seg nesten selv i ovnen. Fantastisk god med smaker av sitrus og anis.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkgulrøtter
2 stkpastinakk (ev. 1 sellerirot)
1 stkfennikel
1 stkchili
1 stkkylling
2 ssTINE Meierismør
2 tssoyasaus
2 ssrevet sitronskall
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper

Kål - og bønnesalat:

400 ghodekål
400 ghvite bønner
2 dlTINE Crème Fraîche Original
3 sssennep
2 sshakket gressløk
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Skjær gulrot, pastinakk og fennikel i store biter. Ta ut frøene av chilien og skjær den i strimler. Legg alt i en ildfast form.
    3. Klipp eller skjær kyllingen etter ryggbeinet.
    4. Bland smør, soya, sitronskall, salt og pepper. Pensle kyllingen med blandningen og legg den i formen opppå grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 50 minutter.
  • kål- og bønnesalat:

    1. Strimle kål. Skyll bønner og la dem renne av. Rør sammen crème fraîche og sennep, og bland med kål, bønner og gressløk.

Tips:

Dersom du skal ha denne kyllingretten til middag en hverdag, er det smart å gjøre den klar på forhånd og sette hele formen i kjøleskapet. Så er den klar til å settes inn i ovnen når du kommer hjem fra jobb.

Kommentarer

  Legg til kommentar