tablecloth-basil
Ovnsstekt kylling med kål- og bønnesalat
(11)

Ovnsstekt kylling med kål- og bønnesalat

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Ovnsstekt kylling med spennende bønnesalat gjør seg nesten selv i ovnen. Fantastisk god med smaker av sitrus og anis.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stkgulrøtter
2 stkpastinakk (ev. 1 sellerirot)
1 stkfennikel
1 stkchili
1 stkkylling
2 ssTINE Meierismør
2 tssoyasaus
2 ssrevet sitronskall
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper

Kål - og bønnesalat:

400 ghodekål
400 ghvite bønner
2 dlTINE Crème Fraîche Original
3 sssennep
2 sshakket gressløk
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Skjær gulrot, pastinakk og fennikel i store biter. Ta ut frøene av chilien og skjær den i strimler. Legg alt i en ildfast form.
    3. Klipp eller skjær kyllingen etter ryggbeinet.
    4. Bland smør, soya, sitronskall, salt og pepper. Pensle kyllingen med blandningen og legg den i formen opppå grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 50 minutter.
    1. Strimle kål. Skyll bønner og la dem renne av. Rør sammen crème fraîche og sennep, og bland med kål, bønner og gressløk.
blue heart
Tips!

Dersom du skal ha denne kyllingretten til middag en hverdag, er det smart å gjøre den klar på forhånd og sette hele formen i kjøleskapet. Så er den klar til å settes inn i ovnen når du kommer hjem fra jobb.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff