
Ovnsstekt kylling med kål- og bønnesalat
Middels•65 min min
Ovnsstekt kylling med spennende bønnesalat gjør seg nesten selv i ovnen. Fantastisk god med smaker av sitrus og anis.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkgulrøtter
-
2 stkpastinakk (ev. 1 sellerirot)
-
1 stkfennikel
-
1 stkchili
-
1 stkkylling
-
2 ss
-
2 tssoyasaus
-
2 ssrevet sitronskall
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
Kål - og bønnesalat:
-
400 ghodekål
-
400 ghvite bønner
-
2 dl
-
3 sssennep
-
2 sshakket gressløk
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Skjær gulrot, pastinakk og fennikel i store biter. Ta ut frøene av chilien og skjær den i strimler. Legg alt i en ildfast form.
-
3
Klipp eller skjær kyllingen etter ryggbeinet.
-
4
Bland smør, soya, sitronskall, salt og pepper. Pensle kyllingen med blandningen og legg den i formen opppå grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 50 minutter.
kål- og bønnesalat:
-
5
Strimle kål. Skyll bønner og la dem renne av. Rør sammen crème fraîche og sennep, og bland med kål, bønner og gressløk.