Ovnsstekt kylling med kål- og bønnesalat

Ovnsstekt kylling med kål- og bønnesalat

Kommentarer 0
  • Middels
  • 65 min
Ovnsstekt kylling med spennende bønnesalat gjør seg nesten selv i ovnen. Fantastisk god med smaker av sitrus og anis.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk gulrøtter
2 stk pastinakk (ev. 1 sellerirot)
1 stk fennikel
1 stk chili
1 stk kylling
2 ss TINE Meierismør
2 ts soyasaus
2 ss revet sitronskall
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Kål - og bønnesalat:

400 g hodekål
400 g hvite bønner
2 dl TINE Crème Fraîche Original
3 ss sennep
2 ss hakket gressløk

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Skjær gulrot, pastinakk og fennikel i store biter. Ta ut frøene av chilien og skjær den i strimler. Legg alt i en ildfast form.
    3. Klipp eller skjær kyllingen etter ryggbeinet.
    4. Bland smør, soya, sitronskall, salt og pepper. Pensle kyllingen med blandningen og legg den i formen opppå grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 50 minutter.
  1. kål- og bønnesalat:

    1. Strimle kål. Skyll bønner og la dem renne av. Rør sammen crème fraîche og sennep, og bland med kål, bønner og gressløk.
Tips!

Dersom du skal ha denne kyllingretten til middag en hverdag, er det smart å gjøre den klar på forhånd og sette hele formen i kjøleskapet. Så er den klar til å settes inn i ovnen når du kommer hjem fra jobb.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat