Kylling og grønnkål med varm appelsin
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkkyllingfileter
-
2 ss
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 sssitronsaft
-
1 stkappelsin
-
½ dl
-
4 ssvalnøtter
Smørstekt grønnkål
-
200 ggrønnkål
-
2 ss
-
¼ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Grovhakk nøtter og rist i en tørr stekepanne til lett gylne, 2-3 minutter, og grovhakk dem.
-
2
Del kyllingfiletene på langs så du får tynne skiver, krydre med salt og pepper og stek gylne i smør i en panne, 2-3 minutter på hver side. Ta opp kyllingen og hold den varm.
-
3
Skjær skallet av appelsinen og skjær ut filetene ved å skjære ned langs begge sider av hver hinne. Press resten av saften over i pannen med stekefettet og tilsett mer appelsinjuice.
-
4
La sausen småkoke inn til halv mengde, ta panne av varmen og vend inn appelsinfiletene.
-
5
Finsnitt grønnkål og fres mør i smør i en panne på medium varme, ca. 5 minutter. Ha kyllingen tilbake i pannen og hell over appelsinfiletene og sausen. Dryss over hakkede nøtter.
Tips
Server gjerne godt brød, kokte poteter eller ris til om du ønsker en mer mettende rett. Det er også godt å blande inn litt Kesam i grønnkålen.