Kylling og grønnkål med varm appelsin

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Appelsin og kyllingfilet er en god kombinasjon, og med smørfrest grønnkål blir dette en god og forfriskende favorittrett.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkkyllingfileter
2 ssTINE Meierismør
½ tssalt
¼ tspepper
2 sssitronsaft
1 stkappelsin
4 ssvalnøtter

Smørstekt grønnkål

200 ggrønnkål
2 ssTINE Meierismør
¼ tssalt

Slik gjør du det

    1. Grovhakk nøtter og rist i en tørr stekepanne til lett gylne, 2-3 minutter, og grovhakk dem.
    2. Del kyllingfiletene på langs så du får tynne skiver, krydre med salt og pepper og stek gylne i smør i en panne, 2-3 minutter på hver side. Ta opp kyllingen og hold den varm.
    3. Skjær skallet av appelsinen og skjær ut filetene ved å skjære ned langs begge sider av hver hinne. Press resten av saften over i pannen med stekefettet og tilsett mer appelsinjuice.
    4. La sausen småkoke inn til halv mengde, ta panne av varmen og vend inn appelsinfiletene.
    5. Finsnitt grønnkål og fres mør i smør i en panne på medium varme, ca. 5 minutter. Ha kyllingen tilbake i pannen og hell over appelsinfiletene og sausen. Dryss over hakkede nøtter.

      Tips:

      Server gjerne godt brød, kokte poteter eller ris til om du ønsker en mer mettende rett. Det er også godt å blande inn litt Kesam i grønnkålen.

Kommentarer

  Legg til kommentar