Kylling og grønnkål med varm appelsin

Kylling og grønnkål med varm appelsin

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Appelsin og kyllingfilet er en god kombinasjon, og med smørfrest grønnkål blir dette en god og forfriskende favorittrett.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk kyllingfileter
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss sitronsaft
1 stk appelsin
4 ss valnøtter

Smørstekt grønnkål

200 g grønnkål
2 ss TINE Meierismør
¼ ts salt

Slik gjør du det

    1. Grovhakk nøtter og rist i en tørr stekepanne til lett gylne, 2-3 minutter, og grovhakk dem.
    2. Del kyllingfiletene på langs så du får tynne skiver, krydre med salt og pepper og stek gylne i smør i en panne, 2-3 minutter på hver side. Ta opp kyllingen og hold den varm.
    3. Skjær skallet av appelsinen og skjær ut filetene ved å skjære ned langs begge sider av hver hinne. Press resten av saften over i pannen med stekefettet og tilsett mer appelsinjuice.
    4. La sausen småkoke inn til halv mengde, ta panne av varmen og vend inn appelsinfiletene.
    5. Finsnitt grønnkål og fres mør i smør i en panne på medium varme, ca. 5 minutter. Ha kyllingen tilbake i pannen og hell over appelsinfiletene og sausen. Dryss over hakkede nøtter.
      Tips!

      Server gjerne godt brød, kokte poteter eller ris til om du ønsker en mer mettende rett. Det er også godt å blande inn litt Kesam i grønnkålen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat