Håndkle og blad
Kylling og grønnkål med varm appelsin
(1717)

Kylling og grønnkål med varm appelsin

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Appelsin og kyllingfilet er en god kombinasjon, og med smørfrest grønnkål blir dette en god og forfriskende favorittrett.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkkyllingfileter
2 ssTINE Meierismør
½ tssalt
¼ tspepper
2 sssitronsaft
1 stkappelsin
4 ssvalnøtter

Smørstekt grønnkål

200 ggrønnkål
2 ssTINE Meierismør
¼ tssalt
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Grovhakk nøtter og rist i en tørr stekepanne til lett gylne, 2-3 minutter, og grovhakk dem.
    2. Del kyllingfiletene på langs så du får tynne skiver, krydre med salt og pepper og stek gylne i smør i en panne, 2-3 minutter på hver side. Ta opp kyllingen og hold den varm.
    3. Skjær skallet av appelsinen og skjær ut filetene ved å skjære ned langs begge sider av hver hinne. Press resten av saften over i pannen med stekefettet og tilsett mer appelsinjuice.
    4. La sausen småkoke inn til halv mengde, ta panne av varmen og vend inn appelsinfiletene.
    5. Finsnitt grønnkål og fres mør i smør i en panne på medium varme, ca. 5 minutter. Ha kyllingen tilbake i pannen og hell over appelsinfiletene og sausen. Dryss over hakkede nøtter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Server gjerne godt brød, kokte poteter eller ris til om du ønsker en mer mettende rett. Det er også godt å blande inn litt Kesam i grønnkålen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat