Håndkle og blad
Osteburger Far og sønn
(77)

Osteburger Far og Sønn

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

De beste hamburgerne er de du lager hjemme! En burger kan være så stor eller så liten som du ønsker. Mindre burgere blir kalt for ”sliders” og er utmerket til fingermat eller foran tv’en.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

200 gkarbonadedeig
2 stkhamburgerbrød eller annet brød
2 skiverNorvegia® Vellagret - fra ostehjul tykk skive skåret med kniv
2 skivertomater
2 skiverløk eller valgfritt tilbehør (se under fremgangsmåten)
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Til å lage hamburgerne, bruk rent, malt storfekjøttdeig. Karbonadedeig er best, men kjøttdeig fungerer også. Ha oppi kun litt salt og pepper og form burgerne med våte hender. Gjør du det på et underlag av matpapir slipper du mye gris.
  2. Stek hamburgerne i en varm panne i en blanding av 50/50 meierismør og matolje. Snu fra tid til annen til kjøttet er gjennomstekt og har fått en fin stekeskorpe. Legg burgerne til side, sett ovnen på 200 °C og skru på grillelementet.
  3. Du trenger slettes ikke hamburgerbrød for å lage en god burger: de er som regel altfor myke og lealause uansett. Skjær heller noen tykke skiver grovt brød og stans ut sirkler med et melkeglass. Kast skorpene og grill skivene på begge sider.
  4. Ha en tykk skive Norvegia® oppå burgerne og ha under grillen, ca. 10 cm under grillelementene til osten har smeltet.
  1. Nå er tiden inne for å sette sammen hamburgerne og da er valget helt opp til deg: issalat, tomatskiver, agurkskiver, paprika, sylteagurk, barbecuesaus, rødløk, stekt bacon, ananasskiver, you name it.
  2. Ha hamburgeren med smeltet ost øverst, sett på toast-topplokket og fest det hele sammen med et lang trespyd, en spisepinne eller en strikkepinne (anything goes…).
Blått hjerte
Tips!

Bruk et mindre glass til å stanse ut brødet når du lager sliders.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat