Makaroniform med røkte kjøttpølser

Makaroniform med røkte kjøttpølser

Kommentarer 33
  • Enkel
  • 70 min
Denne barnevennlige middagsretten kan fort bli en favoritt. Makaroni, pølser, grønnsaker, noen egg og Crème Fraîche i en form toppet med ost er alt som skal til. Nå har vi forbedret oppskriften slik at det blir enda enklere å lykkes på kjøkkenet. God middag!

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

en ildfast form
4 dl makaroni , ukokt
4 stk røkte kjøttpølser , uten skinn og i skiver
1 stk brokkoli , i buketter
2 stk mellomstore gulrøtter , i terninger
6 stk egg
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ ts salt
¼ ts pepper
150 g TINE Revet Ost Original (ca. 3,5 dl)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Sil fra vannet og skyll makaronien raskt i kaldt vann.
      Tips!

      Planlegg middagen, og kok makaroni dagen før.

    3. Fordel pølse, brokkoli, gulrøtter og makaroni jevnt utover i en ildfast form.
      Tips!

      Annen pølse eller grønnsaker kan brukes.

    4. Pisk sammen egg og crème fraîche, og krydre med salt og pepper. Hell eggestanden over makaronien i formen.
    5. Dryss over revet ost, og stek nederst i ovnen i 55-60 minutter, eller til eggestanden har satt seg.
Tips!

En frisk blandet salat og hvitløksbaguette smaker godt til.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • venessa

    3 dager siden
    veldig lite smak, men ellest grei??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 dager siden
      Om du ønsker smak på formen er det bare å krydre godt med smakene du liker :)

      Kommenter  (0)


  • Andreas

    6 måneder siden
    Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke(sett bort ifra at jeg klarte å ta osten på før sausen). Den var i ovnen i 55 minutter og fikk perfekt konsistens. Nå har jeg mat resten av eksamenstiden. Tusen takk.

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Så bra å høre! Kos deg med deilig makaroniform og lykke til på eksamen :)

      Kommenter  (0)


  • Maja

    9 måneder siden
    Bare suppe.... som alle andre også kommenterer..

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Maja,

      Lot du gratengen stå å feste seg en stund etter du tok den ut av ovnen? Eggestanden trenger litt tid til å ''sette'' seg før man begynner å skjære i den :) Håper du prøver å lage denne igjen og får resultatet du ønsker.

      Kommenter  (0)


  • Lea Josefine

    10 måneder siden
    Jeg er 11 år og jeg ville lage mat for familien og det var kjempe godt alle likte det anbefales veldig masse

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Takk for tilbakemeldingen din, Lea Josefine :)

      Så flink du er som lager middag til familien. Fortsett og prøv ut våre oppskrifter!

      Kommenter  (0)


  • Cathrine

    10 måneder siden
    Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke bortsett fra rømme istedet for creme fraicè. Jeg fikk dessverre samme resultat som jeg ser mange andre har fått, suppe nederst. Kanskje greit å endre denne oppskriften litt? Er det for kort steketid, for mye melk, for lite egg eller annet?

    Kommenter  (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Cathrine,

      Lot du formen stå å sette seg en stund etter du tok den ut av ovnen? Dette er viktig for at eggestanden skal ''sette'' seg :) Vi håper du prøver igjen og får det resultatet du ønsker. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Marta

    11 måneder siden
    Hei! Vi brukte et egg ekstra og hele Creme Fraiche, da ble det tjukt og fint. Bare ta opp i litt ekstra salt og pepper :)

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Marta :-)



      Mer av det gode er alltid godt!

      Kommenter  (0)


  • Knut

    1 år siden
    Hei.
    Fint om dere endrer på rutiner vedrørende bruk av måleenheter. 1 stk pølse kan veie mye forskjellig. Bruk vekt og ikke vage måleenheter.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Knut,

      Røkte kjøttpølser er som regel i lik vekt da det gjerne er 2 pølser i pakken. Vi har valt å måle det slik for at alle skal kunne bruke våre oppskrifter, fra liten til stor. Det er enklere for ett barn å vite hva 1 pølse er i forhold til for eksempel 200 gram. Ikke alle har kjøkkenvekt heller, men vi tar med innspillet ditt videre i MatSans :) God matlaging!

      Kommenter  (6)


  • KH

    1 år siden
    Her skiller det seg i slapsete eggerøre og grått vann... få i no jevner til å binde det sammen.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei KH,

      Så leit å se at det skilte seg. Eggestanden skal være akkurat det su savner jevning slik at det holder seg sammen. Vi håper du prøver igjen og at det blir ett mer vellykket resultat neste gang :) Lykke til og god matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Camilla

    1 år siden
    Nå må dere seriøst endre denne oppskrifta...! Prøvde i dag, og som alle andre - bare suppe nederst, tørt og smakløst på toppen.... :(

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Camilla, Så leit å høre at den ikke ble som forventet:( Jeg lagde oppskriften i går og justerte den litt og her ble den fin og fast etter 10 min hvile på benken etter den kom ut av ovnen :)Justeringene på ingrediensene legges inn fortløpende :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Mari

    1 år siden
    Fulgte oppskriften men denne ble ikke bra, helt flytende som en suppe.

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Mari, Så leit at det ikke ble vellykket resultat. Vi vil testlage oppskriften igjen og se om noe av væsken må justeres på. Vi håper du prøver noen av våre andre oppskrifter i mellomtiden :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat