Kjøttpai med julesmak

Kjøttpai med julesmak

0
 • Enkel
 • 90 min
 • 60 min
Alle julens kjøttrester kan samles i denne paien. Toppet med en frisk deilig tyttebærsaus, med varme kryddersmaker, blir dette alt annet enn restemat.

Ingredienser

1 ½ stk løk
200 g bacon
1 ½ dl hakkede ferske urter , f.eks. salvie, persille og rosmarin
2 ss TINE Meierismør
700 g ribberester
200 g kjøttdeig
½ ts muskat
2 ss grov sennep
2 ss Dijonsennep
1 ts pepper
2 ss HP-saus
4 ss worcestershiresaus
2 stk ferdige paibunner

TYTTEBÆRSAUS

3 dl rørte tyttebær
1 stk kanelstang
4 stk nellikspikre
1 ss honning
150 g frosne tyttebær

TIL SERVERING

4 dl TINE Lettrømme 18 %
6 stk salvieblad

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 180°C. Finhakk løk, del bacon i terninger og grovhakk urter. Ha i en varm panne med smør sammen med kjøttdeig, og fres til løken er myk og gyllen, kjøttdeigen brunet og bacon sprøtt, ca. 20 minutter.
  2. Riv ribben i biter med en gaffel og vend med kjøttdeigen. Bland inn muskat, sennep, pepper, HP saus og Worcestershiresaus.
   Tips

   Alt kjøtt kan brukes her, enten det er kalkun, pinnekjøtt eller oksestek. Plukk med deg det du har og vei opp til riktig mengde. Husk å vurdere krydderne på kjøttet i forhold til det du tilsetter, da det fort kan bli for salt.

  3. Kle en springform (ca. 23 cm i diameter) med et lag paideig. Pass på at det er deig opp langs kantene og at deigen er tett. Ha i kjøttfyllet og legg et lag paideig på toppen. Skjær av overflødig deig og klem godt sammen langs kanten så du får en fin kant og paien er helt forseglet. Skjær et lite kryss midt på toppen med en skarp kniv slik at damp kan komme ut.
  4. Stek paien i ovnen i 30 minutter. Senk varmen til 160 °C og stek i 30 minutter til. Når det gjenstår 20 minutter kan du ta ut paien og pensle toppen med et sammenvispet egg.
  5. Ha tyttebærsyltetøy i en kasserolle med kanelstang, nellik og honning – gjerne i en krydderpose hvis du har. Kok opp og la småkoke i 5 minutter. Fjern krydderet og rør inn frosne bær. Avkjøl noe og fordel på toppen av paien. Ha på noen salvieblader og server med rømme til.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat