
Kjøttkaker med ratatouille
Enkel•40 min min
Krydre de gode, gamle kjøttkakene med smaken av Provence og lag en hverdagsmiddag som imponerer hele familien.
Ingredienser
Antall porsjoner
Kjøttkaker:
-
½ stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 dlstrøkavring
-
1 ½ dl
-
1 stkegg
-
1 ssprovencekrydder
-
500 gkarbonadedeig
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Ratatouille:
-
2 stkrødløk i båter
-
1 stksquash i biter
-
2 stkpaprika i biter
-
10 stkdelte, små poteter
-
2 ssolivenolje
-
2 stkhakkede hvitløksfedd
-
1 sstimian eller rosmarin
-
400 ghakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 gram)
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Hakk løk og hvitløk. Rør sammen strøkavring, melk, løk, hvitløk, egg og provencekrydder i en bolle, og la svelle i 5 minutter.
-
2
Kna røren og karbonadedeig til en jevn farse. Krydre med salt og pepper. Form farsen til kaker, og stek dem i smør på alle sider til de er gjennomstekt.
Ratatouille:
-
3
Del løk, squash, paprika og poteter i biter. Stek i en stor kjele.
-
4
Hakk hvitløk og urter og ha det i kjelen. Tilsett hakkede tomater. Kok under lokk til potetene er møre, i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.