Kjøttkaker med ratatouille

Kjøttkaker med ratatouille

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Krydre de gode, gamle kjøttkakene med smaken av Provence og lag en hverdagsmiddag som imponerer hele familien.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøttkaker:

½ stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 dl strøkavring
1 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 stk egg
1 ss provencekrydder
500 g karbonadedeig
¼ ts salt
¼ ts pepper

Ratatouille:

2 stk rødløk i båter
1 stk squash i biter
2 stk paprika i biter
10 stk delte, små poteter
2 ss olivenolje
2 stk hakkede hvitløksfedd
1 ss timian eller rosmarin
400 g hakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 gram)
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Hakk løk og hvitløk. Rør sammen strøkavring, melk, løk, hvitløk, egg og provencekrydder i en bolle, og la svelle i 5 minutter.
    2. Kna røren og karbonadedeig til en jevn farse. Krydre med salt og pepper. Form farsen til kaker, og stek dem i smør på alle sider til de er gjennomstekt.
  1. Ratatouille:

    1. Del løk, squash, paprika og poteter i biter. Stek i en stor kjele.
    2. Hakk hvitløk og urter og ha det i kjelen. Tilsett hakkede tomater. Kok under lokk til potetene er møre, i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tips!

Bland 50/50 karbonadedeig og svinedeig for enda saftigere kjøttkaker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat