Oppskrift på Kjøttkaker med ratatouille
0

Kjøttkaker med ratatouille

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Krydre de gode, gamle kjøttkakene med smaken av Provence og lag en hverdagsmiddag som imponerer hele familien.

Antall porsjoner

Ingredienser

Kjøttkaker:

½ stkløk
2 stkhvitløksfedd
1 dlstrøkavring
1 ½ dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 stkegg
1 ssprovencekrydder
500 gkarbonadedeig
¼ tssalt
¼ tspepper

Ratatouille:

2 stkrødløk i båter
1 stksquash i biter
2 stkpaprika i biter
10 stkdelte, små poteter
2 ssolivenolje
2 stkhakkede hvitløksfedd
1 sstimian eller rosmarin
400 ghakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 gram)
½ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

  • Kjøttkaker:

    1. Hakk løk og hvitløk. Rør sammen strøkavring, melk, løk, hvitløk, egg og provencekrydder i en bolle, og la svelle i 5 minutter.
    2. Kna røren og karbonadedeig til en jevn farse. Krydre med salt og pepper. Form farsen til kaker, og stek dem i smør på alle sider til de er gjennomstekt.
  • Ratatouille:

    1. Del løk, squash, paprika og poteter i biter. Stek i en stor kjele.
    2. Hakk hvitløk og urter og ha det i kjelen. Tilsett hakkede tomater. Kok under lokk til potetene er møre, i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.

Tips:

Bland 50/50 karbonadedeig og svinedeig for enda saftigere kjøttkaker.

Kommentarer