
Karriwok med svinefilet, eple og ananas
Enkel•30 min min
Dette er en deilig wok-rett med spennende smakskombinasjoner, som er lekende lett å lage.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
1 stkpurre
-
2 stkepler
-
½ stkananas (evt. hermetisk ananas i biter)
-
400 gsvinefileter
-
2 tskarri
-
2 sssolsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
-
½ tssort pepper
-
1 dl
-
½ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Vask løk, purre og eple og skjær i biter. Fjerne skallet på ananasen med en kniv, og kutt fruktkjøttet i mellomstore biter.
-
2
Skjær svinefileten i strimler og bland med karripulver og eventuelt pepper.
-
3
Varm opp olje på sterk varme i en wokpanne. Stek kjøttet.
Tips
Har du ikke wokpanne, kan du fint bruke en vanlig stekepanne.
-
4
Ha det ferdigstekte kjøttet i en bolle eller tallerken mens du wokker/steker løk, purre, epler og ananas på middels sterk varme i 4-5 minutter.
-
5
Tilsett eplejuice og ha kjøttet tilbake i wokpannen Stek i ytterligere 2-3 minutter. Smak til med salt.