Karriwok med svinefilet, eple og ananas

Karriwok med svinefilet, eple og ananas

0
20
Enkel30 min
Dette er en deilig wok-rett med spennende smakskombinasjoner, som er lekende lett å lage.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    purre
  • 2 stk
    epler
  • ½ stk
    ananas (evt. hermetisk ananas i biter)
  • 400 g
    svinefileter
  • 2 ts
    karri
  • 2 ss
    solsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
  • ½ ts
    sort pepper
  • 1 dl
  • ½ ts
    salt

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask løk, purre og eple og skjær i biter. Fjerne skallet på ananasen med en kniv, og kutt fruktkjøttet i mellomstore biter.

  2. 2

    Skjær svinefileten i strimler og bland med karripulver og eventuelt pepper.

  3. 3

    Varm opp olje på sterk varme i en wokpanne. Stek kjøttet.

    Tips

    Har du ikke wokpanne, kan du fint bruke en vanlig stekepanne.

  4. 4

    Ha det ferdigstekte kjøttet i en bolle eller tallerken mens du wokker/steker løk, purre, epler og ananas på middels sterk varme i 4-5 minutter.

  5. 5

    Tilsett eplejuice og ha kjøttet tilbake i wokpannen Stek i ytterligere 2-3 minutter. Smak til med salt.

Tips

I det eksotiske hjørnet? Neste gang du lager denne wokken, tilsett en neve cashewnøtter, 1 ts finhakket ingefær og 1-2 bananer i skiver mot slutten av steketiden. Overraskende godt!

Del denne oppskriften: