Karriwok med svinefilet, eple og ananas

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en deilig wok-rett med spennende smakskombinasjoner, som er lekende lett å lage.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
1 stkpurre
2 stkepler
½ stkananas (evt. hermetisk ananas i biter)
400 gsvinefileter
2 tskarri
2 sssolsikkeolje, raspolje eller annen nøytral olje til steking
½ tssort pepper
1 dlSunniva Original Eplejuice
½ tssalt
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Vask løk, purre og eple og skjær i biter. Fjerne skallet på ananasen med en kniv, og kutt fruktkjøttet i mellomstore biter.
    2. Skjær svinefileten i strimler og bland med karripulver og eventuelt pepper.
    3. Varm opp olje på sterk varme i en wokpanne. Stek kjøttet.

      Tips:

      Har du ikke wokpanne, kan du fint bruke en vanlig stekepanne.

    4. Ha det ferdigstekte kjøttet i en bolle eller tallerken mens du wokker/steker løk, purre, epler og ananas på middels sterk varme i 4-5 minutter.
    5. Tilsett eplejuice og ha kjøttet tilbake i wokpannen Stek i ytterligere 2-3 minutter. Smak til med salt.

Tips:

I det eksotiske hjørnet? Neste gang du lager denne wokken, tilsett en neve cashewnøtter, 1 ts finhakket ingefær og 1-2 bananer i skiver mot slutten av steketiden. Overraskende godt!

Kommentarer

  Legg til kommentar