Grillet entrecôte med grønnsaker og kryddersmør

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Grillet entrecôte er en sommerklassiker. Server den med fargerike grønnsakspyd og godt med smaksrikt grillsmør.

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gentrecôte
2 ssolivenolje
1 tssalt
½ tspepper
1 tsfrisk timian
2 stkhvitløk

GRØNNSAKSSPYD

2 stkmaiskolbe
1 stksquash
1 stkrødløk
8 stkcherrytomater
2 ssolivenolje

TIL SERVERING

1 pakkekryddersmør
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Del maiskolbe i biter, ca. 5 cm tykke, og del dem i to. Del squash i skiver og løk i båter. Tre alt på grillspyd med cherrytomater og pensle med olje.
    2. Gni kjøttet med olje, krydre med salt, pepper og hakket timian. Grill raskt på begge sider på høy varme så du får fine grillstriper. La kjøttet hvile på indirekte varm til ønsket kjernetemperatur.

      Tips:

      Grill biffen din til ønsket kjernetemperatur; godt stekt (65-70 °C), medium (55-60 °C) eller rå (50-55 °C). Stikk et steketermometer i den tykkeste del av kjøttet, så har du full kontroll.

    3. Del hvitløk i to på langs og grill i ca. 10 minutter. Grill grønnsaksspydene på alle sider på høy varme til gjennomvarme og server til entrecôten toppet med en god klatt grillsmør.

      Tips:

Tips:

Ønsker du poteter ved siden av kan du pakke dem i folie og legge dem i glørne på grillen. Snu dem underveis og la de ligge til de er møre, 30-40 minutter. Server med ekstra grillsmør.

Kommentarer

  Legg til kommentar