Grillet entrecôte med grønnsaker og kryddersmør
Enkel•30 min min
Grillet entrecôte er en sommerklassiker. Server den med fargerike grønnsakspyd og godt med smaksrikt grillsmør.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 gentrecôte
-
2 ssolivenolje
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
1 tsfrisk timian
-
2 stkhvitløk
GRØNNSAKSSPYD
-
2 stkmaiskolbe
-
1 stksquash
-
1 stkrødløk
-
8 stkcherrytomater
-
2 ssolivenolje
TIL SERVERING
-
1 pakkekryddersmør
Slik gjør du det
-
1
Del maiskolbe i biter, ca. 5 cm tykke, og del dem i to. Del squash i skiver og løk i båter. Tre alt på grillspyd med cherrytomater og pensle med olje.
-
2
Gni kjøttet med olje, krydre med salt, pepper og hakket timian. Grill raskt på begge sider på høy varme så du får fine grillstriper. La kjøttet hvile på indirekte varm til ønsket kjernetemperatur.
Tips
Grill biffen din til ønsket kjernetemperatur; godt stekt (65-70 °C), medium (55-60 °C) eller rå (50-55 °C). Stikk et steketermometer i den tykkeste del av kjøttet, så har du full kontroll.
-
3
Del hvitløk i to på langs og grill i ca. 10 minutter. Grill grønnsaksspydene på alle sider på høy varme til gjennomvarme og server til entrecôten toppet med en god klatt grillsmør.