Grillet entrecôte med grønnsaker og grillsmør

Grillet entrecôte med grønnsaker og kryddersmør

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Grillet entrecôte er en sommerklassiker. Server den med fargerike grønnsakspyd og godt med smaksrikt grillsmør.

Ingredienser

Antall porsjoner

600 g entrecôte
2 ss olivenolje
1 ts salt
½ ts pepper
1 ts frisk timian
2 stk hvitløk

GRØNNSAKSSPYD

2 stk maiskolbe
1 stk squash
1 stk rødløk
8 stk cherrytomater
2 ss olivenolje

TIL SERVERING

1 pakke kryddersmør

Slik gjør du det

    1. Del maiskolbe i biter, ca. 5 cm tykke, og del dem i to. Del squash i skiver og løk i båter. Tre alt på grillspyd med cherrytomater og pensle med olje.
    2. Gni kjøttet med olje, krydre med salt, pepper og hakket timian. Grill raskt på begge sider på høy varme så du får fine grillstriper. La kjøttet hvile på indirekte varm til ønsket kjernetemperatur.
      Tips!

      Grill biffen din til ønsket kjernetemperatur; godt stekt (65-70 °C), medium (55-60 °C) eller rå (50-55 °C). Stikk et steketermometer i den tykkeste del av kjøttet, så har du full kontroll.

    3. Del hvitløk i to på langs og grill i ca. 10 minutter. Grill grønnsaksspydene på alle sider på høy varme til gjennomvarme og server til entrecôten toppet med en god klatt grillsmør.
Tips!

Ønsker du poteter ved siden av kan du pakke dem i folie og legge dem i glørne på grillen. Snu dem underveis og la de ligge til de er møre, 30-40 minutter. Server med ekstra grillsmør.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat