
Grillet entrecôte med bakt potet og mais
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkbakepoteter
-
600 gentrecôte
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
2 sshakket frisk timian eller rosmarin
-
4 ssolivenolje til pensling
-
4 stkmaiskolbe , ferske eller kokte
-
2 stktomater
Til servering
-
1 pakkekryddersmør
Slik gjør du det
-
1
Vask poteter godt. Pakk i folie og legg direkte på glørne i en varm grill eller på høy varme på en gassgrill. La grille i ca. 40 minutter. Snu flere ganger underveis.
-
2
Gni kjøttet med olje, krydre med salt, pepper og hakkede urter. Grill raskt på begge sider på høy varme så du får fine grillstriper. La kjøttet hvile på indirekte varm til ønsket kjernetemperatur.
Tips
Grill biffen din til ønsket kjernetemperatur; godt stekt (65-70 °C), medium (55-60 °C) eller rå (50-55 °C). Stikk et steketermometer i den tykkeste del av kjøttet, så har du full kontroll.
-
3
Gni maiskolbene med olje, krydre med salt og pepper og grill på alle sider til mør, 12-15 minutter. Ha på godt med kryddersmør ved servering.
-
4
Del tomat i to og grill raskt med snittflaten ned. Pakk ut potetene og skjær dype snitt i toppen. Fyll på godt med kryddersmør og server til grillet entrecôte, mais og tomat.