Håndkle og blad
Grillet entrecôte med bakt potet og mais
(77)

Grillet entrecôte med bakt potet og mais

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Ingen ting er bedre en grillet entrecôte, så sleng noen bakepoteter i glørne på grillen, et saftig kjøttstykket på risten med maiskolber og server det med masse godt grillsmør. Perfekt sommermat!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkbakepoteter
600 gentrecôte
1 tssalt
½ tspepper
2 sshakket frisk timian eller rosmarin
4 ssolivenolje til pensling
4 stkmaiskolbe, ferske eller kokte
2 stktomater

Til servering

1 pakkekryddersmør
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Vask poteter godt. Pakk i folie og legg direkte på glørne i en varm grill eller på høy varme på en gassgrill. La grille i ca. 40 minutter. Snu flere ganger underveis.
  2. Gni kjøttet med olje, krydre med salt, pepper og hakkede urter. Grill raskt på begge sider på høy varme så du får fine grillstriper. La kjøttet hvile på indirekte varm til ønsket kjernetemperatur.
   Blått hjerte
   Tips!

   Grill biffen din til ønsket kjernetemperatur; godt stekt (65-70 °C), medium (55-60 °C) eller rå (50-55 °C). Stikk et steketermometer i den tykkeste del av kjøttet, så har du full kontroll.

  3. Gni maiskolbene med olje, krydre med salt og pepper og grill på alle sider til mør, 12-15 minutter. Ha på godt med kryddersmør ved servering.
   Blått hjerte
   Tips!
  4. Del tomat i to og grill raskt med snittflaten ned. Pakk ut potetene og skjær dype snitt i toppen. Fyll på godt med kryddersmør og server til grillet entrecôte, mais og tomat.
Blått hjerte
Tips!

Grillede grønnsaker er godt til! Du kan gjerne tre biter av løk, squash, aubergine eller paprika på spyd og grille i tillegg til mais og tomat. Da blir det et enda mer fargerikt måltid.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat