Grillet entrecôte med bakt potet og mais

Grillet entrecôte med bakt potet og mais

0
 • Enkel
 • 40 min
Ingen ting er bedre en grillet entrecôte, så sleng noen bakepoteter i glørne på grillen, et saftig kjøttstykket på risten med maiskolber og server det med masse godt grillsmør. Perfekt sommermat!

Ingredienser

4 stk bakepoteter
600 g entrecôte
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss hakket frisk timian eller rosmarin
4 ss olivenolje til pensling
4 stk maiskolbe , ferske eller kokte
2 stk tomater

Til servering

1 pakke kryddersmør

Slik gjør du det

  1. Vask poteter godt. Pakk i folie og legg direkte på glørne i en varm grill eller på høy varme på en gassgrill. La grille i ca. 40 minutter. Snu flere ganger underveis.
  2. Gni kjøttet med olje, krydre med salt, pepper og hakkede urter. Grill raskt på begge sider på høy varme så du får fine grillstriper. La kjøttet hvile på indirekte varm til ønsket kjernetemperatur.
   Tips

   Grill biffen din til ønsket kjernetemperatur; godt stekt (65-70 °C), medium (55-60 °C) eller rå (50-55 °C). Stikk et steketermometer i den tykkeste del av kjøttet, så har du full kontroll.

  3. Gni maiskolbene med olje, krydre med salt og pepper og grill på alle sider til mør, 12-15 minutter. Ha på godt med kryddersmør ved servering.
  4. Del tomat i to og grill raskt med snittflaten ned. Pakk ut potetene og skjær dype snitt i toppen. Fyll på godt med kryddersmør og server til grillet entrecôte, mais og tomat.
Tips

Grillede grønnsaker er godt til! Du kan gjerne tre biter av løk, squash, aubergine eller paprika på spyd og grille i tillegg til mais og tomat. Da blir det et enda mer fargerikt måltid.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat