
Grønnere taco med kremet guacamole
Enkel•35 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Syltet rødløk
-
1 ½ dlvann
-
1 dlsukker
-
½ dleddik 7%
-
2 stkrødløk i skiver
Guacamole
-
2 stkavokado
-
½ stklime saft og revet skall
-
2 ss
-
½ tssalt
Taco
-
2 ss
-
400 gkjøttdeig eller karbonadedeig
-
1 posetacokrydder
-
2 stkhjertesalat
-
2 dl
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Kok opp vann, sukker og eddik.
-
2
Ha i rødløk. La rødløken kjøle seg ned i væsken til du er ferdig med å lage taco, minst 20 minutter.
-
3
Del avokado i 2, ta ut steinen og mos avokadokjøtt med en gaffel.
Tips
Hvis du vil ha guacamolen helt glatt så kan du kjøre den med en stavmikser.
-
4
Rør inn lime og rømme. Smak til med salt.
Tips
Vil du ha litt ekstra smak kan du tilsette en halv finhakket rød chili og ett finhakket hvitløksfedd.
-
5
Smelt smør i en panne, og stek kjøttdeig til det er gjennomstekt.
-
6
Tilsett tacokrydder og følg anvsning på pakken.
-
7
Riv blader av hjertesalaten, skyll og tørk dem godt
-
8
Legg salatbladene på et fat, slik at hvert blad ligner en liten skål. Fyll salatbladene med guacamole, kjøttdeig, revet ost, rømme og syltet rødløk. Topp med en ekstra skje guacamole.
Tips
Topp gjerne med litt koriander om du liker dette.